38654
13:01 30.052023

«Минай» здобув вольову перемогу над «Металістом»

Спорт 2527

29 травня на ужгородському стадіоні «Авангард» відбувся поєдинок передостаннього, 29-го, туру УПЛ між харківським «Металістом» та закарпатським «Минаєм».

У протистоянні з 15-ю командою чемпіонату «Минай» прагнув взяти максимум очок і покращити свої шанси на збереження прописки в елітному футбольному дивізіоні України. Харків’яни у номінально домашній грі чинили закарпатцям гідний опір, та колектив Володимира Шарана проявив характер і зміг переломити хід зустрічі на свою користь.

Обом колективам у цій грі необхідна була перемога, тому матч обіцяв вийти цікавим. До перерви минайці чотири рази загрожували воротам Даніїла Єрмолова, та жодна спроба успіху не принесла. На 19-й та 33-й хвилинах з меж штрафного майданчика бив Олег Вишневський, однак у першому епізоді удар вийшов несильним і голкіпер зупинив його, а в другому – м’яч полетів мимо воріт. Нагоди для взяття воріт на 38-й та 43-й хвилинах відповідно мали Ігор Гончар і Міхаїл Гечев, однак обидва удари гравців «Минаю» парирував голкіпер. Окрім того, на старі матчу через неузгоджені дії воротаря та оборонця м’яч ледь не опинився в сітці воріт «Металіста».

Щодо харківської команди, то дальній удар Геннадія Синчука на 9-й хв. відбив Олександр Бандура, а на 12-й хв. 53-й номер ударом у дотик спрямував м’яч вище воріт. На 28-й хв. дальній удар виконав Коррал, але іспанцю забракло точності. А на 36-й хв. Єгор Демченко ударом з-за меж штрафного майданчика вивів харків’ян уперед (1:0).

На 57-й хв. на полі з’явився Руслан Паламар, який у підсумку став героєм поєдинку. 29-річному півзахиснику знадобилося пів хвилини, щоб увігнати м’яч у сітку воріт, але через офсайд цей гол був скасований. Минуло чотири хвилини, і закарпатці таки забили чистий м’яч. Хорошу передачу Єгора Твердохліба вдало замкнув Олег Вишневский. Цей гол додав наснаги закарпатцям, і вони значно активізувалися, за що в підсумку були винагороджені. На 75-й хв. Алекс Чідомере зіграв рукою у власному штрафному майданчику, тож арбітр призначив пенальті. Володимир Шаран наголосив, що пробити має Руслан Паламар. 21-й номер «Минаю» підійшов до м’яча і впевнено реалізував 11-метровий удар (1:2).

На 81-й хв. закарпатці могли пропустити другий м’яч: Владислав Наумець зі стандарту виконав чудову передачу на Євгенія Рязанцева, який з близької відстані завдавав двох ударів. На щастя для нашої команди, у першому епізоді вдало зіграв голкіпер, а в другому – врятувала стійка. Через декілька хвилин втретє відзначитися могли закарпатці, але небезпечний удар Андрія Булези відбив воротар.

Фінальний свисток Олександра Шандора зафіксував важливу вольову перемогу «Минаю» (1:2), яка дозволила йому піднятися на 8-му сходинку турнірної таблиці. Закарпатці мають хороші шанси на збереження прописки в УПЛ на наступний сезон, але остаточно все стане відомо тільки після останнього туру, в якому наша команда прийматиме луганську «Зорю». Гра відбудеться 4 червня.

«Металіст» (Харків) – «Минай» – 1:2 (1:0)

Голи: Єгор Демченко 36 – Олег Вишневський 61, Руслан Паламар 75 (пен.).

«Металіст»: Даніїл Єрмолов, Кирило Влага (Владислав Наумець 46), Олександр Мизюк, Олександр Ніколишин, Коррал, Андрій Ралюченко, Ігор Чайковський (Самуел 46, Данило Кайдалов 88), Єгор Демченко (Максим Багачанський 71), Алекс Чідомере, Геннадій Синчук (Євгеній Рязанцев 71), Максим Прядун.

Головний тренер – Періца Огнєнович.

«Минай»: Олександр Бандура, Ігор Гончар (Тарас Дмитрук 46), Дмитро Нємчанінов, Юрій Кравчук, Андрій Булеза, Сергій Петько, Антон Байдал (Руслан Паламар 57), Валерій Рогозинський, Єгор Твердохліб, Олег Вишневський (Юрій Коломоєць 88), Богдан Чуєв (Міхаїл Гечев 40).

Головний тренер – Володимир Шаран.

Результати інших протистоянь 29-го туру:

«Шахтар» (Донецьк) – «Дніпро-1» – 3:0,

«Олександрія» – «Зоря» (Луганськ) – 0:2,

«Динамо» (Київ) – «Верес» (Рівне) – 3:0,

«Ворскла» (Полтава) – «Колос» (Ковалівка) – 2:0,

«Львів» – «Інгулець» (Петрове) – 0:2,

«Чорноморець» (Одеса) – «Рух» (Львів) – 1:3,

«Металіст 1925» (Харків) – «Кривбас» (Кривий Ріг) – 0:2.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді відбудеться благодійний захід на підтримку ЗСУ
18:25
Житель Рахова, судимий за крадіжку та розбій, тепер відповідатиме перед судом і за торгівлю наркотиками
18:07
Закарпатські поліцейські зафіксували 37 водіїв, які розмовляли по телефону за кермом
17:52
Мукачівські школярі відправлять 11 дронів на ЗСУ
17:41
$8000 за можливість незаконно потрапити до Румунії – підозрюваному переправнику з Мукачева обрали запобіжний захід
17:40
Жіноча команда «Минаю» здолала потужних суперниць
17:28
Майже 200 витоків газу в 10 будинках виявили газовики під час проведення технічного обслуговування
17:11
У Мукачеві завершилася «Спортивна Шкільна ліга» з футболу серед юнаків
14:58
Закарпатська митниця: найчастіше порушення митних правил фіксуються через недекларування товарів громадянами
14:33
Нацгвардійці Закарпатті відзначили день пам'яті і перемоги над нацизмом
14:16
Всі новини