38761
14:55 5.062023

«Минай» поступається «Зорі», але залишається в УПЛ

Спорт 2686

4 червня на «Минай-Арені» відбулася гра завершального, 30-го, туру української Премєр-ліги з футболу 2022/23 між місцевим «Минаєм» та луганською «Зорею».

Колектив Патріка ван Леувена в нинішньому сезоні демонстрував якісний футбол і хороші результати, завдяки чому до останнього туру претендував на «срібло». Грати проти такого грізного суперника минайцям було складно. Луганці відчутно переважали господарів і закономірно здобули перемогу.

Вже на 8-й хв. закарпатці пропустили перший м’яч: Євген Шахов віддав якісну передачу на Назарія Русина і той, незважаючи на спротив від оборонця та голкіпера, увігнав м’яч у сітку воріт (0:1). Минуло шістнадцять хвилин і «Минай» був змушений знову розіграти м’яч з центра поля, оскільки після розіграшу кутового, удару головою від Євгена Шахова і вдалого добивання Арсенія Батагова рахунок став 0:2. Ще до перерви гості могли оформити розгром, але Назарій Русин, заробивши пенальті, не зумів його реалізувати (сейв на рахунку голкіпера, через невдалі дії якого й був призначений 11-метровий).

Та втретє м’яч у сітці воріт «Минаю» згодом таки побував. На 58-й хв. автор першого результативного «пострілу» Назарій Русин вийшов на ударну позицію і встановив на табло рахунок 0:3.

У складі «Зорі» хороші нагоди для взяття воріт також мали Володимир Бражко, Сергій Булеца, Денис Антюх і Євген Шахов. У деяких моментах футболістам бракувало точності, інколи «Минай» рятував воротар, а в двох епізодах за нас зіграв каркас воріт. Щодо гри господарів у нападі, то найреальнішу нагоду відзначитися мав Міхаїл Гечев, але з гострого кута 7-й номер відправив м’яч у дальню від себе стійку.

Незважаючи на поразку, «Минай» зберіг прописку в елітному футбольному дивізіоні й в сезоні 2023/24 продовжить грати з найсильнішими командами України.

Додамо, що після гри в ЗМІ з’явилася інформація, що «Зоря» випустила на поле гравця, котрого не було в заявці (мова йде про Дмитра Мишньова), тому, можливо, рахунок 0:3 ще не остаточний.

«Минай» – «Зоря» (Луганськ) – 0:3 (0:2)

Голи: Назарій Русин 8, 58, Арсеній Батагов 24.

«Минай»: Олександр Кемкін, Іван Трубочкін (Ігор Гончар 70), Дмитро Нємчанінов, Юрій Кравчук (Руслан Паламар 62), Андрій Булеза, Валерій Рогозинський (Данило Голуб 78), Михайло Шишка, Міхаїл Гечев (Тарас Дмитрук 62), Єгор Твердохліб, Юрій Коломоєць (Олег Вишневський 46), Олександр Мельник.

Головний тренер – Володимир Шаран.

«Зоря»: Олександр Сапутін, Максим Імереков, Роман Вантух, Богдан Бутко,Арсеній Батагов, Володимир Бражко, Сергій Булеца (Дмитро Мишньов 76), Євген Шахов (Кирило Дришлюк 68), Денис Антюх (Владислав Погорілий 68), Назарій Русин (Максим Сміян 76), Олексій Хахльов (Павло Полегенько 68).

Головний тренерПатрік ван Леувен.

Результати інших матчів 30-го туру:

«Ворскла» (Полтава) – «Шахтар» (Донецьк) – 2:1,

«Металіст 1925» (Харків) – «Динамо» (Київ) – 1:1,

«Дніпро-1» – «Кривбас» (Кривий Ріг) – 1:0,

«Металіст» (Харків) – «Чорноморець» (Одеса) – 0:3,

«Рух» (Львів) – «Олександрія» – 0:0,

«Верес» (Рівне) – «Інгулець» (Петрове) – 1:0,

«Колос» (Ковалівка) – «Львів» – 1:0.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
У Будапешті відбулася угорсько-українська молодіжна конференція «NOVAdays»
15:51
Мережа будинків народних традицій організувала на Закарпатті методичне навчання вчителів народного танцю
15:23
Юні мукачівці були кращими на обласному турнірі з шахів
14:55
Відбувся святковий футбольний турнір серед мікрорайонів Ужгорода
14:42
Заняття з екології в межах урбан-руху «У міста є Я» у «Карітас-хабі»
13:12
Закарпатські гвардійці вдосконалюють свої навички на сучасному обладнанні
11:53
Закарпатські команди продемонстрували різні результати в аматорському чемпіонаті України
11:39
Товарообіг через зону діяльності Закарпатської митниці перевищив 60 мільярдів гривень
11:09
Закарпатські гірські рятувальники надали допомогу двом туристам
10:55
Під час пожежі на Мукачівщині евакуювали трьох людей та захистили їх житло
10:00
Всі новини