38847
17:54 10.062023

ФК «Хуст» вийшов у Першу лігу України

Спорт 3370

Колектив Володимира Циткіна здолав «Маріуполь» і в наступному сезоні гратиме у другому за рангом дивізіоні України.

Повторний матч між «Маріуполем» та «Хустом», який відбувся 9 червня у Борисполі на стадіоні «Колос», проходив у насиченій боротьбі й тримав у напрузі від стартового й до фінального свистка. З огляду на те, що в першому поєдинку була зафіксована нічия 1:1, команди починали з чистого листа. Шанси на успіх були однакові.

У першому таймі маріупольці та хустяни діяли обережно, боячись розкриватися, щоб не пропустити гол. Через це небезпечних моментів до перерви не виникало.

На початку другої 45-хвилинки біля воріт Павла Кравцова вперше виникла гострота, але Михайло Фляшко після передачі Владислава Борисенка головою пробив мимо цілі. А ось другий свій гольовий момент хустяни реалізували. На 53-й хв. гості заробили право на кутовий: Назар Приходько низом віддав на Вадима Мердєєва і той точним ударом у дотик спрямував м’яч у сітку воріт (1:0). Схоже, що суперник до такого розіграшу стандарту не був готовий, оскільки «снаряд» зумів пройти крізь захисників і поміж ніг голкіперу.

Хустяни у цьому матчі добре грали в обороні, не давши маріупольцям створити багато небезпечних моменти. Згадується хіба що удар головою з меж штрафного майданчика у виконанні Михайла Михайленка (м’яч по-зрадницьки оминув ворота) та «пожежа» у нашому штрафному майданчику після розіграшу стандарту (захисникам «Хуста» вдалося нівелювати загрозу) в компенсований час. Більше хвилюватися вболівальникам закарпатської команди не доводилося.

Натомість підопічні Володимира Циткіна могли збільшити свою перевагу. На 84-й хв. чудову гольову нагоду не використав Артем Стрілець (88-й номер з близької відстані не зміг поцілити у площину воріт), а на 92-й хв. Івану Станковичу забракло влучності під час удару з-за меж штрафного майданчика.

У підсумку гра завершилася мінімальною перемогою «Хуста» з рахунком 0:1, яка дозволила закарпатській команді отримати перепустку до Першої ліги України сезону 2023/24. Колектив Володимира Циткіна зробив велику роботу, за що отримав заслужену нагороду. Мало хто думав, що хустяни в дебютному сезоні на професійній арені зможуть підвищитися у класі. А вони це зробили. Тож чекаємо на їхні виступи вже в другому за силою дивізіоні країни.

«Маріуполь» – «Хуст» – 0:1 (0:0)

Гол: Вадим Мердєєв 53.

«Маріуполь»: Павло Кравцов, Петро Харжевський, Павло Шушко, Іван Мамросенко, Нікіта Тепляков, Єгор Булгаков, Іван Мельниченко (Микита Михайленко 20), Іван Мочевінський (Гліб Літюк 78), Данило Літовченко, Дмитро Пентелейчук (Микита Махиня 63), Ігор Биковський (Богдан Гора 63).

Головний тренер – Олег Краснопьоров.

«Хуст»: Арсен Бєліменко, Владислав Іванов, Ігор Тихненко, Вадим Мердєєв, Андрій Романенко (Микола Пилип 71), Богдан Павлич, Назар Приходько, Іван Станкевич, Владислав Борисенко, Василь Луців (Костянтин Колчін 93), Михайло Фляшко (Артем Стрілець (80).

Головний тренер – Володимир Циткін.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах