38898
14:31 18.062023

Хустська ДЮСШ «Хуст-Нарцис» відзначила 20-річний ювілей

Спорт 3102

Цими днями закарпатське містечко Хуст святкувало 20-річчя відкриття міської дитячо-юнацької школи. Не можна сказати, що раніше, в цьому населеному пункті не розвивався спорт, не було спортивних здобутків та хороших спортсменів.

Свого часу хустська малеча займалася на базі районної ДЮСШ. Крім того, при тодішньому стадіоні «Авангард» було чимало секцій для дітей, де вони тренувалися, було ДЮСШ «Карпати» та ряд спортивних гуртків при закладах освіти. Згодом у місті відкрилися якісні спортивні клуби і відчинила двері для всіх охочих міська дитячо-юнацька спортивна школа. А ще пізніше, після реконструкції стадіону, який зараз називається «Карпати» молодь, яка виступає за активний спосіб життя, займається спортом та любить фізичні навантаження, отримала змогу ефективно тренуватися у справді хороших умовах.

Тож 15 червня у Закарпатському обласному театрі драми та комедії прийшли урочистості з нагоди 20-ї річниці ДЮСШ «Хуст-Нарцис».

На свято завітали і чиновники, і спортсмени, і випускники закладу, і тренери і багато людей, яким просто подобається спорт.

Ведучими свята були директорка Хустської СШ І-ІІІ ст. №6 Тетяна Дуда та керівник Кривського ДНЗ Віталій Бута.

З вітальним словом до присутніх звернулася очільниця ДЮСШ Мирослава Науменко. Вона зауважила, що хустські спортсмени мають дійсно чим пишатися, адже вихованці школи, скажімо, грають у професійних футбольних клубах, гандболісти неодноразово виборювали золоті, срібні та бронзові нагороди на чемпіонатах України, високі результати показують на різноманітних змаганнях і боксери, і волейболістки, й біатлоністи, і тенісисти.

«Наразі на базі ДЮСШ «Хуст-Нарцис» є 8 відділень. Це – футбол, гандбол, волейбол, легка атлетика, вільна боротьба, біатлон, теніс та бокс. Займається в нас близько 900 дітей із усієї громади. Я щиро вдячна тренерам, які вкладають у своїх вихованців частиночку душі та усі свої таланти і разом із учнями виховують майбутніх чемпіонів, зірок спорту, людей зі сталевими м’язами та залізним норовом. Приємно, що наші вихованці прославляють Закарпаття на спортивних подіях різних масштабів, привозять додому високі нагороди. Спасибі кожному, хто разом з нами пише спортивну сторінку у літописі історії Хуста. У ці нелегкі часи нам всім непросто, але ми продовжуємо працювати і допомагати молоді самостверджуватись у спорті», – зазначила Мирослава Науменко.

Слід зазначити, що з 2021 року через реорганізацію до ДЮСШ «Хуст-Нарцис» приєднали і Хустську дитячо-юнацьку спортивну школу «Карпати» та Хустську районну ДЮСШ, тож наразі це – потужна установа нового типу, яка професійно займається вихованням молодих спортсменів, дійсно сучасний заклад із чудовим тренерським складом.

Привітав колектив спортивної школи і начальник управління культури, молоді і спорту Віталій Русин.

«Приємно, що ми маємо одну з кращих спортивних шкіл області, що директорка установи дійсно не просто її очолює, а ДЮСШ є її життям, що всі без винятку учні стараються, що прагнуть перемог, показують на змаганнях гарні результати, здобувають кубки та медалі. І я щиро вірю, що попереду в сьогоднішніх юних спортсменів дійсно ще не одне сходження на п’єдестал, адже на них чекають не лише спортивні, але й життєві здобутки. Хочеться всім побажати успіхів, здійснення мрій та звитяг у всіх починаннях!», – наголосив він.

Колишня вихованка ДЮСШ «Хуст-Нарцис Єва Шимон розповіла «Карпатському об’єктиву», що заклад, у якому вона свого часу навчалася справді допоміг їй не лише навчитися йти до мети, але й виховав багато цінних людських якостей.

«Свого часу я відвідувала секцію легкої атлетики. У мене була чудова наставниця Євгенія Попович, Людина з великої літери, із великим добрим серцем! Вона казала, що кожна подія в житті є фактично стартом і тільки від нас самих залежить, як ми фінішуємо. І це – справді так! Адже спорт стає безцінним досвідом для будь-якої професії, бо вчить нас самовдосконалюватися, працювати над собою, не зупинятися на досягнутому та ставити перед собою все нові й нові цілі, усе вищі і вищі планки. Для мене особисто любити спорт не означає обов’язково в майбутньому ставати чемпіоном, вчителем фізичного виховання, тренером, я досі замаююся просто для себе, щоранку бігаю, адже переконана, що регулярні заняття – це гарний настрій, натхнення, здоров’я, шалені емоції, сила, молодість і краса», – запевнила вона.

Привітали колектив ДЮСШ «Хуст-Нарцис» і Хустський міський голова Володимир Кащук, і голова Хустської РВА Віктор Сабадош, і голова Закарпатської обласної профспілки працівників культури Наталія Товтин, й інші почесні гості.

Кращих тренерів та спортсменів у цей день нагородили грамотам та подяками, а присутніх на урочистостях розважали чудовими запальними й душевними виступами творчі колективи Хустської громади: зразковий хореографічний ансамбль «Хустяночка» (кер. – заслужений працівник культури України та лауреат обласної премії імені Клари Балог – Ірина Гнепа), вокальний ансамбль «Дзвіночки Карпат» Сокирницької школи мистецтв (муз.кер. – заслужений працівник культури України Іван Мішко), ансамбль духових інструментів Хустської школи-мистецтв (кер. – Світлана Січ, концертмейстер Елеонора Кошинська – Божан), учні Сокирницької мистецької школи – Ксенія Чегіль, Валерія Савинець, Андрій Тудовші.

Свято завершилося, але головні перемоги у юних спортсменів, вихованців дитячо-юнацької спортивної школи «Хуст-Нарцис» ще попереду.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах