38919
13:35 19.062023

Тячівські футболісти лідирують у чемпіонаті Закарпаття

Спорт 2552

18 червня були зіграні матчі 6-го туру чемпіонату області з футболу сезону 2023.

Фото ФК «Севлюш» (Виноградів)

Загалом відбулося чотири протистояння, два з яких вийшли результативними і проходили за відчутної переваги однієї з команд, інші дві зустрічі були інтригуючими з мінімальною кількістю голів.

«Карпати» (Рахів) – «Будівельник» (Ужгород)

Рахів’яни раніше ще не здобували залікові бали, тож де, як не в матчі з передостанньою командою чемпіонату, доводилося розраховувати на успіх. «Карпати» видали потужний перший тайм і зробили вагому заявку на перемогу (3:0). Дублем до перерви відзначився Іван Ільчук (11, 28), ще один результативний удар на рахунку Івана Микуличинського (30).

Під ендшпіль першої 45-хвилинки гості залишилися в меншості, тож господарям було простіше довести справу до необхідного результату. У другому таймі команди обмінялися голами: у складі «Карпат» на 53-й хв. забив Сергій Демедюк, а за «Будівельник» на 60-й хв. відзначився Руслан Соскида. Остаточний рахунок зустрічі – 4:1.

«Тячів» – «Марамуреш» (Солотвинська ТГ)

Основні події в цьому поєдинку розгорталися з 38-ї до 62-ї хвилини. Під ендшпіль першого тайму Євгеній Солонина двічі ввігнав м’яч у сітку воріт. Що цікаво, зробив це в різні ворота: на 38-й хв. у свої, а на 42-й хв. – суперника.

На початку другої 45-хвилинки тячівці діяли потужно й забезпечили собі позитивний результат. На 47-й та 50-й хвилинах точними ударами відзначився Дмитро Антошин, а на 55-й хв. Василь Манжос зробив рахунок 4:1. Через 7 хвилин після цього «Марамуреш» зусиллями Руслана Зінакова скоротив відставання до двох м’ячів, але на більше гостей не вистачило. Лідер чемпіонату спокійно довів справу до перемоги (4:2) й продовжив очолювати турнірну таблицю Вищої ліги Закарпаття.

«Медея» (Оноківська ТГ) – «Севлюш» (Виноградів)

Протистояння цих колективів вийшло дуже цікавим і тримало в напрузі всі 90 хвилин. У першому таймі обидві команди надійно відіграли в захисті, не даючи суперникам забити.

У другій половині зустрічі почали виникати справжні гольові нагоди, та тривалий час справа до забитих м’ячів не доходила. Тільки на 84-й хв. виноградівці досягли бажаного. Автором результативного удару став Руслан Гогерчак. На завершальних хвилинах «Медея» спробувала відігратися, але їй цього не вдалося. «Севлюш» оформив перемогу й продовжив гонитву за «Тячевом».

«Бужора» (Іршава) – «Вільхівці»

Колектив з Тячівщини зумів забити швидкий м’яч: на 13-й хв. точним ударом відзначився Василь Зан. Здавалося, що протистояння вийде результативним, але ні. «Вільхівці» добре відіграли в захисті й не дали супернику забити гол у відповідь. Паралельно гості намагалися провести свою другу результативну атаку, але їхні спроби успіху не принесли. Утім «Вільхівці» втримали мінімальну перемогу й змогли піднятися в турнірній таблиці.

Наступного вікенду відбудуться матчі 7-го туру, у яких зустрінуться:

«Марамуреш» (Солотвинська ТГ) – «Вільхівці»,

«Карпати» (Рахів) – «Бужора» (Іршава),

«Севлюш» (Виноградів) – «Будівельник» (Ужгород),

«Медея» (Оноківська ТГ) – «Тячів».

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини