39118
11:54 12.072023

Закарпатські орієнтувальники долучилися до Академії молодих лідерів IOF 2023

Спорт 2429

На півночі Італії у Кортіна д’Ампеццо – столиці Зимових Олімпійських Ігор 1956 та 2026 років – Міжнародна федерація спортивного орієнтування (IOF) вперше організувала Академію молодих лідерів – IOF Young Leaders Academy.

Метою Академії є підтримка талантів та компетенцій її учасників щодо організації змагань та тренувань, обмін досвідом та пошук нових друзів у світовій спільноті орієнтувальників.

Молоді лідери зі спортивного орієнтування віком 16-25 років півтора тижня слухали лекції та відвідували майстер-класи від співголів комісії глобального розвитку IOF Сузі Рутц зі Швейцарії та Йоргена Мортенссона з Норвегії, одного з провідних тренерів Швеції Андерса Бйорклунда і головного менеджера чемпіонату Європи 2023 італійця Габріеле Віале, багаторазових чемпіонів світу норвежця Еміля Вінштедта, британки Меган Картер-Девіс та новозеландця Метта Огдена. Наприкінці занять учасники Академії представили власні проекти щодо розвитку та просування спортивного орієнтування у своїх країнах.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Цей захід IOF організувала власним коштом, серед 26 учасників з 14 країн було й шестеро українців: з Києва, Краматорська, Сєверодонецька, Сум та Мукачева.

Також деякі з юних «академіків» скористалися можливістю піднятися на Антелао – найвищу вершину Доломітових Альп (3264 м) і стартувати в одних з найбільших на Апеннінському півострові змаганнях 5 Days Italy, які зібрали 1200 учасників з 38 країн. Кращими серед українських учасників на окремих дистанціях були Світлана Аскерова (2 місце), Катерина Цепурдей та Олена Доценко (3-ті місця у своїх вікових категоріях), до десятки найсильніших увійшли також Владислав Цепурдей, Єлизавета Мирошниченко і Тарас Гаврилюк.

Олександр ЦЕПУРДЕЙ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах