39271
10:54 29.072023

ФК «Хуст» зіграв прем’єрний поєдинок у Першій лізі України

Спорт 3646

У рамках 1-го туру колектив Володимира Циткіна зустрічався з «Карпатами». Гра відбулася 28 липня у Львові на стадіоні «Україна».

ФК «Карпати» (Львів)

Суперник закарпатської команди – фаворит другого за силою футбольного дивізіону країни. У міжсезоння «Карпати» очолив відомий український тренер Мирон Маркевич. Команда підсилилася кваліфікованими виконавцями і ставить перед собою завдання підвищитися у класі. У «Хуста» бюджет значно скромніший, тож похизуватися гучними трансферами клуб не може. Та вдалося зберегти кістяк команди, що виборював медалі Другої ліги. Тепер представник Закарпаття намагатиметься продемонструвати гідний результат і в Першій лізі.

На офіційному рівні «Хуст» та «Карпати» раніше не зустрічалися, однак нещодавно на літніх зборах провели спаринг. Той матч завершився перемогою львів’ян з рахунком 2:4. Але офіційні ігри – це зовсім інше, а тому ця гра обіцяла бути не такою. Так воно в підсумку й сталося.

«Карпатівці» зі стартового свистка взяли м’яч під свій контроль і активно йшли вперед. Хустяни ж діяли від оборони, шукаючи своє щастя на контратаках та зі стандартів. Господарям знадобилося пів тайму, аби увігнати м’яч у сітку воріт. На 23-й хв. Євген Підлепенець увірвався у штрафний майданчик «Хуста» і точним «пострілом» вивів «Карпати» вперед (1:0).

На 27-й та 38-й хвилинах підопічні Мирона Маркевича могли збільшити свою перевагу, та штрафний удар Тараса Саківа прийняла на себе поперечина, а «постріл» Амбросія Чачуи зі стандарту зупинив голкіпер. А між цими епізодами «Хуст» залишився у меншості: за дві жовті картки був вилучений Вадим Мердєєв.

За п’ять хвилин до свистка на перерву в гостей з’явилася нагода зрівняти рахунок, однак Василь Луців ударом з-під захисника з гострого кута не зміг переграти Андрія Кажухара. А на старті другої 45-хвилинки Петро Луців потужним ударом здалеку влучив у каркас воріт.

У другому таймі «Карпати» тиснули на ворота «Хуста» і створили чимало небезпечних моментів, але з реалізацією у львів’ян були проблеми. На 57-й хв. Єгор Картушов з перспективної позиції пробив повз ворота, а удари Амбросія Чачуи у дотик, Іґора Алвеса Невеса здалеку та Артура Рябова з меж карної зони парирував Арсен Бєліменко, який того дня продемонстрував чудову гру у воротах.

На 77-й хв. гості взагалі залишилися у дев’ятьох (червоне світло перед собою побачив Михайло Фляшко). «Карпати» з усіх сил намагалися реалізувати чисельну перевагу, та суперник вистояв. Арсен Бєліменко на 83-й та 86-й хвилинах зупинив прицільні удари Амбросія Чачуи та Єгора Картушова. Наприкінці гри наші футболісти намагалися навіть вирвати нічию, та зробити це в меншості проти такого грізного суперника їм не вдалося.

Попри мінімальну поразку, хустяни заслуговують тільки похвали, оскільки на виїзді у меншості зуміли нав’язати серйозну конкуренцію фавориту змагань. Сподіваємося, що вже в наступному турі колектив Володимира Циткіна набере перші очки. 6 серпня на своєму полі «Хуст» прийматиме «Епіцентр» (Дунаївці).

«Карпати» (Львів) – «Хуст» – 1:0 (1:0)

Гол: Євген Підлепенець 23.

«Карпати»: Андрій Кожухар, Богдан Порох, Богдан Векляк, Тимофій Сухар (Єгор Картушов 46), Павло Полегенько, Артур Рябов, Владислав Клименко (Денис Галенков 78), Тарас Саків, Євген Підлепенець, Амбросій Чачуа, Іґор Алвес Невес.

Головний тренер – Мирон Маркевич.

«Хуст»: Арсен Бєліменко, Владислав Іванов, Євгеній Скиба, Богдан Павлич (Іван Петрук 80), Вадим Мердєєв, Ігор Вагін, Назар Приходько, Петро Луців, Василь Луців (Іван Станкович 87), Владислав Борисенко, Микола Пилип (Михайло Фляшко 63).

Головний тренер – Володимир Циткін.

Інші поєдинки групи А:

«Буковина» (Чернівці) – «Нива» (Тернопіль) – 0:1,

«Нива» (Бузова) – «Агробізнес» (Волочиськ) – 2:1,

29 липня (субота)

15:00. «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – «Поділля» (Хмельницький),

17:00. «Металіст» (Харків) – «Епіцентр» (Дунаївці).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах