39323
19:20 6.082023

Минайці на своєму полі поступилися новачку УПЛ. Фото

Спорт 2819

У суботу, 5 серпня, на «Минай-Арені» відбувся матч 2-го туру української Прем’єр-ліги з футболу сезону 2023/24 між місцевим «Минаєм» та черкаським «ЛНЗ».

Після виїзної поразки від київського «Динамо» (1:4) «Минай» прагнув реабілітуватися в домашньому поєдинку з дебютантом чемпіонату. Про недооцінку суперника не могло бути й мови, оскільки в «ЛНЗ» зібрався добротний колектив, котрий спроможний нав’язати серйозну конкуренцію більшості команд ліги.

Того дня на Закарпатті було спекотно, тож продемонструвати динамічний футбол було надзвичайно складно. У першому таймі небезпечних моментів було обмаль. На 41-й хв. виник напівмомент біля воріт гостей: після розіграшу стандарту удару головою завдавав Юрій Кравчук, але оборонець «Минаю» головою спрямував м’яч мимо воріт. А ось підопічні Олександра Ковпака змогли витиснути із мінімуму максимум. На останній хвилини основного часу першого тайму ексгравець «Минаю» Віталій Бойко точним ударом з-за меж штрафного майданчика засмутив місцеву публіку (0:1).

Друга 45-хвилинка вийшла цікавішою, оскільки гострих епізодів значно побільшало. Та реалізовували їх тільки черкащани. На 53-й хв. Антон Савін увірвався у штрафний майданчик закарпатців, виграв боротьбу в захисника «Минаю» і пробивши мимо воротаря, влучивши у стійку. Але на добиванні першим був гравець «ЛНЗ» Максим Прядун, якому залишилося переправити м’яч у порожні ворота, що він власне і зробив (0:2). «Минай» мав нагоди для взяття воріт як до другого пропущеного голу (на 52-й хв. небезпечно здалеку бив Володимир Одрарюк, та м’яч пролетів повз ворота), так і після (yа 55-й хв. Вадим Вітенчук «пострілом» здалеку відправив м’яч за межі поля, на 73-й хв. після розіграшу стандарту Данило Голуб не зміг завдати прицільного удару з хорошої позиції, а ще за хвилину Валерій Рогозинський ударом злету з лінії штрафного майданчика спрямував м’яч у руки голкіперу).

Натомість суперник на 78-й хв. провів свою третю результативну атаку: ще один колишній гравець «Минаю» – Владислав Наумець – реалізував вихід віч-на-віч з голкіпером.

Таким чином, закарпатська команда зазнала болючої поразки 0:3. З нулем у графі «набрані очки» та зі статистикою «забитих-пропущених м’ячів» 1:7 команда Володимира Шарана розмістилася на дні турнірної таблиці. Далі в представників Срібної землі домашня гра проти «Дніпра-1», який у минулому сезоні здобув срібні медалі УПЛ.

«Минай» – «ЛНЗ» (Черкаси) – 0:3 (0:1)

Голи: Віталій Бойко 45, Максим Прядун 53, Владислав Наумець 78.

«Минай»: Ілля Ольховий, Андрій Булеза (Валерій Рогозинський 56), Дмитро Нємчанінов, Юрій Кравчук (Сергій Панасенко 46), Ігор Солдат, Вадим Вітенчук, Андрій Ралюченко, Тарас Дмитрук (Артур Ременяк 56), Володимир Одарюк (Данило Голуб 69), Єгор Твердохліб, Олег Вишневський (Міхаїл Гечев 46).

Головний тренер – Володимир Шаран.

«ЛНЗ»: Герман Пеньков, Віталій Бойко, Максим Лопирьонок, Назарій Муравський (Олександр Насонов 85), Денис Норенков, Максим Прядун (Назарій Нич 62), Антон Савін (Геннадій Пасіч 62), Петро Стасюк, Іван Тищенко (Денис Олійник 71), Владислав Хамелюк, Сергій Шестаков (Владислав Наумець 71).

Головний тренер – Олександр Ковпак.

Інші поєдинки 2-го туру:

«Верес» (Рівне) – «Шахтар» (Донецьк) – 1:1,

«Оболонь» (Київ) – «Динамо» (Київ) – 2:4,

«Олександрія» – «Металіст 1925» (Харків) – 1:0,

6 серпня (неділя)

15:00. «Дніпро-1» – «Полісся» (Житомир),

17:00. «Зоря» (Луганськ) – «Кривбас» (Кривий Ріг),

17:00. «Колос» (Ковалівка) – «Чорноморець» (Одеса),

19:00. «Рух» (Львів) – «Ворскла» (Полтава).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах