ko.net.ua

Ужгородські «Карпати» були близькі до перемоги в Суперкубку України

19 серпня в київському «Палаці спорту» відбувся матч за Суперкубок України з гандболу серед жіночих команд 2023. За трофей змагалися львівська «Галичанка» та ужгородські «Карпати».

Фото ФГУ

У попередньому сезоні «Галичанка» перемогла в чемпіонаті і стала володарем Кубка, а «Карпати» були другими як у одних змаганнях, так і в інших. Тож саме ці команди й розіграли між собою Суперкубок, який традиційно передує новому сезону. Для закарпаток це була третя участь у цьому турнірні, однак ще жодного разу нашій команді не вдавалося здобути трофей. А от їхні суперниці виграли всі пять попередніх розіграшів.

Команда Бориса Петровського добре грала в першому таймі й створила собі перевагу в пять мячів (14:19). А на старті другої 30-хвилинки ужгородки збільшили відрив у рахунку до семи точних кидків (15:22). Все було в руках гравчинь «Карпат», однак втримати таку комфортну перевагу їм не вдалося.

У другій частині поєдинку закарпатські гандболістки не реалізували чимало перспективних атак, та ще й припускалися помилок у захисті. Як підсумок — львівянки почали скорочувати відрив у рахунку, а за десять хвилин до завершення гри вийшли вперед (26:25). Психологічна та фізична перевага трималася на боці «Галичанки», яку було не зупинити. Підопічні Віталія Андронова на хорошому рівні провели завершальні хвилини матчу й здобули вольову перемогу з рахунком 34:27. Таким чином львівський ГК став 6-разовим переможцем Суперкубка України з гандболу серед жіночих команд.

А «Карпати» були вимушені вдовольнитися срібними медалями. Та колектив Бориса Петровського довів, що спроможний навязати серйозну конкуренцію титулованому супернику, тож сподіватимемося, що в Суперлізі та Кубку України сезону 2023/24 «карпатівки» зможуть перевершити попередні результати.

Зауважимо, що результативними кидками у складі «Карпат» відзначилися Дар’я Кот (6), Владислава Слободян (6), Анастасія Полєтаєва (5), Каріна Колодюк (5), Анна Гававка (3) та Валерія Нестеренко (2).

Олег МИКИТА