39541
12:19 27.082023

Ужгородці та гості міста підкорювали «Карпатську милю». Фото

Спорт 3452

26 серпня на ужгородському стадіоні «Авангард» відбувся благодійний спортивний захід – «Карпатська миля» (комплекс фізичної підготовки Сил спеціальних операцій ЗСУ).

Дистанція протяжністю 1.6 км була надзвичайно складною. Спортсмен мав виконати чотири різноманітні виснажливі вправи: випади (400 м), стрибки з двох ніг (400 м), перенесення ваги (чоловіки 20 кг, жінки 10 кг) на витягнутих руках над головою (400 м) та ведмежу ходу (400 м). І все це учасники мали пройти в бронежилетах.

Незважаючи на важкість проходження дистанції, охочих подолати її було чимало. На старт виходили спортсмени з різних районів Закарпаття, а також гості з інших куточків України.

З труднощами під час виконання вправ зіштовхувалися навіть досвідчені учасники з хорошою фізичною підготовкою, вже не кажучи про новачків, для яких подібні старти були першими. Тим не менш, майже всім вдалося пройти повну дистанцію. Звичайно, кожному з них знадобився для цього різний час.

Переможцем змагань у підсумку став Артур Гергардт (його час – 22:34 хв.). Другим дістався фінішу Юрій Теличко (29:58 хв.), а третім – Ростислав Фельцан (30:55 хв.). Серед жінок найшвидшою була Ніколь Підвисоцька (36:08 хв.). Друге місце посіла Мирослава Яцола (42:08 хв.), третє – Алла Чернобук (43:10 хв.).

Після завершення змагань тріумфатор «Карпатської милі» хустянин Артур Гергардт в ексклюзивному коментарі для «Карпатського об’єктива» поділився враженнями від турніру: «Змагання такого типу на Закарпатті відбулися вперше. Їх дуже не вистачало в нашій області. Емоції залишилися тільки позитивні, оскільки івент вийшов дійсно чудовим. Було складно як фізично, так і психологічно. Непросто було долати різноманітні випробовування, постійно підбадьорювати себе і гнати уперед, аби проходити дистанцію планомірно і не відставати. Але загалом все добре і я радий, що зміг перемогти».

Додамо, що всі зібрані кошти з благодійного заходу передали на потреби Збройних сил України.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах