ko.net.ua

Виноградівський «Севлюш» здобув Кубок області

26 серпня у смт Середнє відбувся матч між «Севлюшем» (Виноградів) і «Бужорою» (Іршава) за 78-й Кубок Закарпаття з футболу серед аматорських колективів.

Тріумфатори змагань. Фото ЗАФ

На шляху до фіналу виноградівці перемогли «Сокіл» (Холмківська ТГ) (7:2), «Медею» (Оноківська ТГ) (3:0) і «Марамуреш» (Солотвинська ТГ) (3:2), а іршавці здолали «Білки» (6:0), «Зірку-SPAR» (Лінці) (7:2) й «Тячів» (1:0). Дійшовши до головного матчу турніру, завжди хочеться успішно зробити останній крок і вибороти бажаний трофей. Однак часто останній крок якраз найважчий. Саме так було у випадку з «Бужорою», в якої у суперниках був потужний колектив. У виноградівській команді підібрані кваліфіковані виконавці, котрі спроможні виконувати найвищі завдання на рівні області.

Напевно, всі наставники хочуть, щоб їхня команда забивала швидкі м’ячі. А коли ти граючий тренер – то в тебе є можливість самому втілити це в реальність. Саме це і вдалося зробити Адріану Пуканичу, який вже на 6-й хв. вивів «Севлюш» уперед. Виноградівці прагнули розвинути свій успіх і на 30-й хв. їм це вдалося. Точного удару завдав один із лідерів – Михайло Реплюк.

У наступну годину поєдинку рахунок на табло (2:0) залишався незмінним, хоч моменти для взяття воріт виникали як в одних, так і в інших. Але в одних епізодах вдало діяли голкіпери, а в інших гравцям, що опинялися на вістрі атаки, бракувало точності. А ось під ендшпіль матчу виноградівці зміцнили свою перевагу. На 90-й хв. Юрія Чонка продемонстрував індивідуальну майстерність і записав своє ім’я у графу «забиті м’ячі». А на четвертій компенсованій хвилині Івану Вежделу вдався точний дальній удар.

Отож гра завершилася перемогою «Севлюша» з рахунком (4:0). Об’єктивно виноградівці були сильнішими, та на такий розгром «Бужора» того дня не заслуговувала. Додамо, що цьогорічна звитяга «Севлюша» стала третьою поспіль у фіналах Кубка Закарпаття. У 2022 році виноградівці перемогли «Медею» (2:0), а у 2021 році в головному поєдинку турніру виявилися сильнішими за рахівські «Карпати» (4:3).

Після фінального свистка відбулася церемонія нагородження, де дійові особи отримали заслужені нагороди. Зазначимо, що кращими гравцями фінального матчу визнали Івана Веждела («Севлюш») та Павла Кучінку («Бужора»).

Олег МИКИТА