39625
15:38 3.092023

Невиразна гра «Минаю» призвела до невтішного результату

Спорт 2096

У рамках 6-го туру української Прем’єр-ліги з футболу закарпатський «Минай» зустрічався з діючим чемпіоном – донецьким «Шахтарем». Гра відбулася у суботу, 2 вересня, на «Минай-Арені».

На старті сезону 2023/24 колектив Володимира Шарана показав, що здатний відбирати очки в учасників єврокубків. Раніше минайці зіграли внічию з «Дніпром-1» (1:1) та луганською «Зорею» (1:1). А ось у протистоянні з донеччанами продемонструвати хорошу гру закарпатцям не вдалося. У нападі майже нічого не виходило, а в захисті були прогалини.

У першій половині матчу гості створили п’ять небезпечних моментів, з яких реалізували один. На 11-й хв. Данило Сікан головою пробив над поперечиною, а на 17-й хв. удар Єгора Назарини парирував Олександр Банудра. На 31-й та 39-й хвилинах ударами здалеку намагався відзначитися Олександр Зубков, проте в обох епізодах удало зіграв голкіпер. Пощастило «Шахтарю» на 37-й хв., коли після розіграшу стандарту м’яч відскочив до Миколи Матвієнка, який і спрямував його у сітку воріт (1:0).

Після перерви картина на полі не змінилася й «гірники» зміцнили свою перевагу. На 60-й та 66-й хвилинах Богдан В‘юнник віддав дві результативні передачі, на які вдало відгукнулися Олексій Кащук і Георгій Судаков. Таким чином рахунок став 0:3. На 72-й хв. минайці один м’яч відквитали (Ігор Солдат навісив у штрафний майданчик, Валерій Рогозинський скинув м’яч на Єгора Гунічева, і той головою переправив круглого у ворота), та все ж останнє слово було за «Шахтарем», який на 78-й хв. провів свою четверту результативну атаку (після подачі Олексія Кащука, удару головою Кевіна Келсі та сейва голкіпера, м’яч потрапив до Богдана В’юнника, який і став автором забитого голу). У підсумку поразка команди Володимира Шарана – 1:4.

Далі в клубному футболі перерва на матчі збірних. Свою наступну гру «Минай» зіграє 16 вересня на виїзді проти «Олександрії». Хочеться вірити, що саме тоді закарпатці здобудуть першу перемогу в сезоні й піднімуться з дна турнірної таблиці.

«Минай» – «Шахтар» (Донецьк) – 1:4 (0:1)

Голи: Єгор Гунічев 72 – Микола Матвієнко 36, Олексій Кащук 60, Георгій Судаков 66, Богдан В’юнник 78.

«Минай»: Олександр Бандура, Тарас Дмитрук (Ігор Солдат 42), Олександр Мельник, Юрій Кравчук (Сергій Панасенко 77), Дмитро Нємчанінов, Валерій Рогозинський, Вадим Вітенчук, Андрій Ралюченко, Міхаїл Гечев (Володимир Одарюк 42), Єгор Твердохліб, Олег Вишневський (Єгор Гунічев 59).

Головний тренер – Володимир Шаран.

«Шахтар»: Дмитро Різник, Тарас Степаненко, Дмитро Криськів (Кастілло 79), Олександр Зубков (Богдан В’юнник 46), Данило Сікан (Кевін Келсі 62), Іраклі Азаров, Микола Матвієнко, Юхим Конопля, Єгор Назарина (Георгій Судаков 62), Едуард Козік (Став Лемкін 82), Олексій Кащук.

Головний тренер – Патрік Ван Леувен.

Інші поєдинки 6-го туру:

«Верес» (Рівне) – «Чорноморець» (Одеса) – 3:1,

«Полісся» (Житомир) – «Оболонь» (Київ) – 2:0,

«Ворскла» (Полтава) – «Олександрія» – 1:0,

«Дніпро-1» – «ЛНЗ» (Черкаси) – 0:0,

3 вересня (неділя)

17:00. «Колос» (Ковалівка) – «Кривбас» (Кривий Ріг),

19:00. «Рух» (Львів) – «Металіст 1925» (Харків),

«Зоря» (Луганськ) – «Динамо» (Київ) – перенесено.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті триває підготовка населення до національного спротиву
17:01
Відкриту музично-теоретичну олімпіаду ім. Надії Затіної вдруге провели в Ужгороді
16:34
Завдяки латвійській підтримці поранені українські бійці проходять реабілітацію
16:18
В Ужгороді відзначили Всесвітній день Червоного Хреста та Червоного Півмісяця
16:03
На Закарпатті гості посварилися з нареченим і пішли коліями до Словаччини
15:48
Вихованці угорськомовних навчальних закладів Мукачева підготували концерт до Дня матері
15:34
Ужгородські «Карпати» закріпилися на другій позиції 
15:22
На території Углянської сільської ради ліквідовано стихійне сміттєзвалище
15:07
Чемпіонат Мукачівщини з футболу: результати ігор 5-го туру
14:51
На Закарпатті судитимуть експосадовців комунального підприємства, які незаконно привласнили понад 1 млн грн бюджетних коштів при ремонті доріг
14:09
Всі новини