39648
15:53 4.092023

Мікстові змагання з пляжного волейболу зібрали в Ужгороді 13 команд

Спорт 2193

2 вересня на піщаних майданчиках стадіону «Авангард» відбувся Відкритий чемпіонат міста Ужгорода з пляжного волейболу серед мікстових команд.

Заявки на участь у змаганнях подали 13 колективів, переважна більшість яких представляла обласний центр Закарпаття. Були й гравці з інших куточків нашої області (Мукачева, Сваляви та Королева), а також з Вінниці, Запоріжжя та Рубіжного. Це останній подібний турнір у нинішньому сезоні, тож насамкінець волейболісти прагнули продемонструвати свої найкращі вміння й вибороти хороший результат.

Спостерігаючи за стартовими поєдинками, можна було виокремити декілька команд, які претендували на нагороди. Вони значно переважали своїх конкурентів і впевнено долали перші бар’єри. За підсумками двох десятків протистоянь визначилася четвірка півфіналістів, яка згодом і розіграла між собою медалі. До Фіналу чотирьох пробилися Анастасія Шатан/Михайло Скукіс (Ужгород/Свалява), Анастасія Мороз/Юрій Бокшан (Вінниця/Ужгород), Інна Скукіс/Ростислав Крайниковець (Ужгород) та Діаніта Ситар/Руслан Казаков (Ужгород/Рубіжне).

Якщо в матчі Діаніта Ситар/Руслан Казаков – Анастасія Мороз/Юрій Бокшан для визначення переможців вистачило двох сетів (з рахунками 18:21, 16:21 звитягу святкували останні), то протистояння Інна Скукіс/Ростислав Крайниковець – Анастасія Шатан/Михайло Скукіс складалося з трьох партій. У першому сеті перемогли Шатан/Скукіс (19:21), а ось у двох наступних краще себе показали Скукіс/Крайниковець (21:14, 15:11).

У протистоянні за третє місце, власне як і у фінальному матчі, тривала видовищна безкомпромісна боротьба, у якій визначити майбутніх тріумфаторів було непросто. У поєдинку за «бронзу» Діаніта Ситар і Руслан Казаков (Ужгород/Рубіжне) обіграли Анастасію Шатан та Михайла Скукіса (Ужгород/Свалява) з рахунком 2:1 (21:16, 19:21, 15:10) і піднялися на третю сходинку п’єдесталу пошани.

А тріумфаторами Відкритого чемпіонату міста Ужгорода з пляжного волейболу серед мікстових команд стали Анастасія Мороз і Юрій Бокшан (Вінниця/Ужгород), які в головному протистоянні змагань були сильнішими за Інну Скукіс і Ростислава Крайниковця (Ужгород). Підсумковий результат тієї зустрічі – 2:1 (21:17, 21:23, 17:15).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах