39667
18:47 4.092023

Розпочалося друге коло чемпіонату Закарпаття з футболу

Спорт 2249

У неділю, 3 вересня, відбулися три з чотирьох протистоянь 8-го туру Вищої ліги області 2023.

«Севлюш» (Виноградів) – «Бужора» (Іршава). Фото ФК «Севлюш»

«Будівельник» (Ужгород) – «Тячів»

Зустріч аутсайдера й лідера чемпіонату вийшла цікавою та інтригуючою. Попри те, що тячівці провели швидкий м’яч (уже на 16-й хв. відзначився Василь Манжос), ужгородці не розклеїлися, а завзято пішли вперед та почали шукати свої нагоди в нападі. І на 43-й хв. господарям удалося відновити рівновагу: автором забитого м’яча став Руслан Соскида.

У другій 45-хвилинці кожна з команд могла вирвати перемогу, але гравцям бракувало точності на завершальних фазах атак. У підсумку результативна нічия (1:1). Якщо для «Будівельника», котрий іде на останньому місці, її можна вважати за успіх, то для «Тячева», який веде боротьбу за «золото», – це втрата дорогоцінних очок.

«Севлюш» (Виноградів) – «Бужора» (Іршава)

За тиждень до поновлення чемпіонату ці команди зустрічались у фіналі Кубка області. У тому матчі виноградівці виграли з рахунком 4:0. Переможний результат команда Адріана Пуканича прагнула здобути і в чемпіонаті.

На 37-й хв. «Севлюш» повів у рахунку (голом відзначився Михайло Чедрик), однак «Бужора» під ендшпіль першого тайму відігралася (точний удар в активі Василя Зана). Нічийний результат протримався до 68-ї хв., допоки активний Михайло Чедрик не оформив дубль. На цьому господарі не зупинилися, і на 84-й хв. Михайло Реплюк подвоїв перевагу своєї команди. Завдяки перемозі з рахунком 3:1 та осічки конкурента «Севлюш» став одним із лідерів Вищої ліги.

«Марамуреш» (Солотвинська ТГ) – «Медея» (Оноківська ТГ)

У цій грі захист команд переважав лінію атаки. Попри створені гольові нагоди, відкрити рахунок так нікому й не вдалося. До слова, у першому колі чемпіонату в матчі цих команд також була зафіксована безгольова нічия. Тож «Марамуреш» і «Медея» кладуть до своїх скарбничок ще по одному заліковому балу й не покращують власне турнірне становище.

Ще одне протистояння 8-го туру («Карпати» Рахів – «Вільхівці») було перенесене на 6 вересня через участь останніх в аматорському чемпіонаті України.

Наразі в турнірній таблиці маємо двох лідерів. Це «Севлюш» і «Тячів», які набрали по 19 очок. «Медея» йде третьою (15 залікових балів), а «Вільхівці» – четвертими (10). У нижній частині турнірної таблиці розташувалися: 5. «Марамуреш» – 9 пунктів; 6. «Бужора» – 6; 7. «Карпати» – 6; 8. «Будівельник» – 4.

У рамках наступного, 9-го, туру зустрінуться:

10 вересня (неділя)

«Карпати» (Рахів) – «Марамуреш» (Солотвинська ТГ),

«Бужора» (Іршава) – «Тячів»,

«Медея» (Оноківська ТГ) – «Будівельник» (Ужгород),

13 вересня (середа)

«Вільхівці» – «Севлюш» (Виноградів).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах