ko.net.ua

Гравець та тренер «Хуста» потрапили до збірної 6-го туру Першої ліги України

SportArenа назвала символічну збірну шостого туру Першої ліги України з футболу сезону 2023/24.

До 11-ки найкращих потрапив нападник закарпатської команди Владислав Борисенко. А очолив символічну збірну туру коуч «Хуста» Володимир Циткін. Ось що про них пишуть:

Нападник Владислав Борисенко (ФК «Хуст»)

Після втрати братів Луцівих у нападі дебютантів Першої ліги – ФК «Хуст» – з’явилася грандіозна проблема. Щоб її вирішити, закарпатський колектив навіть відмовився від звичної гри в два нападники. А фланговий півзахисник Борисенко почав виконувати роль центрфорварда, звісно, з певним акцентом, зважаючи на свій ігровий профайл і стиль. У матчі з «Поділлям», у розпорядженні якого низка досвідчених оборонців, Владислав зумів проявити себе в атаці. Стартувавши на довгий пас Іванова, він відкрив рахунок у матчі – і це був дебютний гол хустян у Першій лізі. Борисенко надалі багато працював попереду, шукав м’яч, відкривався – його внесок у першу перемогу ФК «Хуст» після підвищення в класі можна назвати значним.

Тренер туру – Володимир Циткін (ФК «Хуст»)

ФК «Хуст» пробився у Першу лігу через плей-офф, у першому ж сезоні серед професіоналів. Але вже після початку дебютного сезону на такому рівні клуб втратив відразу чотирьох провідних гравців, не маючи можливості комплектуватися готовими та статусними майстрами. А от «Поділля», навпаки, запросило низку досвідчених виконавців і буквально напередодні виїзду на Закарпаття дозаявило воротаря національної збірної Казахстану з УПЛ – Непогодова. Тим не менш, ФК Хуст зумів на старті ошелешити суперників своїми голами, потім якісно відіграв на контратаках, зв’язавши провідних гравців хмельничан у боротьбі. Навіть красивий гол Болденкова в кінці не похитнув першу історичну перемогу ФК «Хуст» у Першому дивізіоні.

Загалом символічна збірна туру має такий вигляд:

Зазначимо, що в рамках 6-го туру Першої ліги України «Хуст» на своєму полі здолав хмельницьке «Поділля» (2:1). Наразі представники Срібної землі займають восьме місце (4 очка) в групі А. Наступний поєдинок підопічні Володимира Циткіна зіграють 10 вересня на виїзді проти «Ниви» (Бузова).