39768
13:53 11.092023

Ужгород прийняв спортивні змагання зі стронгмену серед ветеранів

Спорт 3276

10 вересня в обласному центрі відбувся третій етап всеукраїнських стронгменівських змагань з-поміж ветеранів «Сильні України».

Ужгород слідом за Полтавою та Житомиром став третім містом, де влаштували подібний турнір. У подальшому географія місць проведення розширюватиметься, а потім відбудуться національні змагання, за підсумками яких буде сформована збірна команда України.

В обласному центрі Закарпаття виявили бажання позмагатися близько 150 ветеранів, військовослужбовців та членів їхніх родин, що стало рекордною кількістю. Визначали найсильніших у трьох дисциплінах: жимі лежачи (на кількість за 1 хв.), на аеробайках (подолання 30 кілокалорій на швидкість) та веслуванні на тренажері (максимальна кількість пройдених метрів за 100 сек.). Головним суддею спортивного заходу був відомий український стронгмен – Василь Вірастюк.

Напередодні старту учасників поділили на категорії залежно від тяжкості отриманих травм та ампутацій. Боротьба за перемогу була видовищною. Кожен докладав максимальних зусиль, аби стати першим. Чоловіки довели, що вони незламні духом і, попри перешкоди, які трапилися на їхньому шляху, ставлять перед собою амбіційні завдання.

За підсумками виступів у всіх категоріях були визначені переможці та призери, котрі отримали заслужені нагороди. Наприкінці івенту відбулися показові виступи стронгменів та конкурси для глядачів. Кожен присутній мав змогу перевірити свої вміння в тій чи іншій вправі. А кращі отримали ще й пам’ятні подарунки.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах