39922
14:56 20.092023

Руханка й забіг: в Ужгороді відзначили Міжнародний день студентського спорту

Спорт 1336

Близько ста першокурсників і другокурсників факультету здоров’я та фізичного виховання, а також Природничо-гуманітарного фахового коледжу Ужгородського національного університету взяли участь у Всеукраїнському фізкультурно-оздоровчому заході з нагоди Міжнародного дня студентського спорту.

Біля Закарпатського обласного палацу дитячої та юнацької творчості для дівчат і хлопців провели руханку, щоб вони добре розігріли свої м’язи й налаштувалися на забіг. Серед учасників сьогодні не лише краяни, а й чимало вимушених переселенців, які сьогодні навчаються в закарпатському виші.

Після руханки студенти долали дистанцію 500 м. Найспритніших відзначили грамотами й медалями. Так, за результатами забігу І місця посіли Валерія Сафіуліна та Даніель Вернаттус, ІІ – Софія Падун і Дмитро Осташ, а ІІІ – Таїсія Поп та Нодь Артур.

Завідувач кафедри фізичного виховання УжНУ, кандидат педагогічних наук, доцент, майстер спорту України з легкої атлетики Іван Маріонда зазначив, що цього року майже 80% першокурсників – це чинні спортсмени, зокрема й чемпіони світу в різних видах спорту ?

Всеукраїнський фізкультурно-оздоровчий захід організували Міністерство освіти і науки України, Комітет з фізичного виховання та спорту МОН України, Спортивна студентська спілка України за сприяння Закарпатської ОВА, Обласного відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України та інших.

Про це інформує Закарпатська обласна військова адміністрація.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах