ko.net.ua

На Закарпатті провели традиційний шаховий турнір

Минулої неділі, 17 вересня, в Ужгороді відбувся цікавий турнір з швидких шахів «Меморіал Ткаченка 2023».

Степан Ткаченко зіграв дуже важливу роль у розвитку закарпатських шахів та доклав чимало зусиль для популяризації цієї гри в нашій області. Шахові турніри пам’яті Ткаченка проходять в Ужгороді, починаючи 3 2004 року, тому є дуже популярними серед шахістів Закарпатської області. Цього року турнір проходив за швейцарською системою в 7 турів з контролем швидких шахів 10+10. В турнірі взяли участь 49 учасників з різних міст та районів Закарпатської області а також представники м. Київ, Чернігівської, Харківської, Донецької та Дніпропетровської областей.

Перемогу в турнірі виборола міжнародний гросмейстер серед жінок, представниця Дніпропетровської області – Єлизавета Малахова (6 очок з 7 можливих). Друге місце у міжнародного майстра з Ужгорода – Віктора Бунди (6 очок). Третє місце посів кмс з Мукачева – Василь Гуйван (5,5 очка). Призові четверті та п’яті місця у Вадима Степанова (Донецька область; 5,5 очка), та мм Юрія Довжика (Ужгород; 5 очок) відповідно.

Серед ветеранів трійку призерів склали ужгороці – кмс Степан Стерчо, кмс Володимир Рижонков та кмс Василь Ганзе.Кращий результат серед жінок показала – Юлія Данкулинець з Мукачева.

У дітей до 15 років трійку призерів вибороли Михайло Кормош (Ужгород), Олександр Пруніца (Берегово) та Владислав Скиба (Мукачівський район). У дітей до 10 років одинаковий результат показали Максим Стремоухов (Харків) та Назарій Кобаль (Ужгород).

Організатори та учасники турніру щиро вдячні нашим ЗСУ за можливість проводити спортивні змагання.

Семен НАЙГЕБАВЕР