39956
15:22 24.092023

Хустяни увійшли до топ-5

Спорт 2663

Вересень вийшов удалим місяцем для ФК «Хуст». Колектив Володимира Циткіна у чотирьох поєдинках здобув три перемоги та одну нічию, піднявшись на п’яте місце групи А Першої ліги України з футболу сезону 2023/24.

У суботу, 23 вересня, у рамках 9-го туру «Хуст» зустрічався з харківським «Металістом», який свої домашні матчі проводить на ужгородському стадіоні «Авангард». На початку гри ближчими до забитого м’яча були номінальні господарі, але з реалізацією в команди Андрія Аніщенка були проблеми. Удар через себе у виконанні Габріеля Гомеса та дальні «постріли» Максима Багачанського і Петра Луціва парирував Ігор Левченко. Натомість хустяни витискали з мінімуму максимум. На 36-й хв. Назар Приходько наважився на дальній удар, який у підсумку виявився результативним (0:1). За чотири хвилини до свистка на перерву відзначитися спробував Владислав Іванов, але кіпер «Металіста» з його ударом впорався.

У другому таймі закарпатці додали і зуміли збільшити свою перевагу. На 59-й хв. погана гра харків’ян у захисті призвела до того, що Володимир Шевчук опинився на чудовій ударній позиції і переграв голкіпера (0:2). А на 81-й хв. партнери вивели Владислава Борисенка один на один з воротарем і 19-й номер зробив рахунком 0:3.

Щодо номінальних господарів, то вони в другій 45-хвилинці тричі загрожували воротам «Хуста». На 52-й хв. Ігор Левченко взяв дальній удар Максима Багачанського, а на 77-й хв. кіпер «Хуста» парирував 11-метровий удар у виконанні Євгенія Рязанцева та добивання Василя Луціва.

Завдяки перемозі над «Металістом» «Хуст» піднявся на п’яте місце турнірної таблиці групи А. Якщо за підсумками другого кола змагань колективу Володимира Циткіна вдасться втриматися у першій п’ятірці, то на другому етапі чемпіонату закарпатці матимуть нагоду позмагатися за вихід до УПЛ.

«Металіст» (Харків) – «Хуст» – 0:3 (0:1)

Голи: Назар Приходько 36, Володимир Шевчук 59, Владислав Борисенко 81.

«Металіст»: Владислав Рибак, Максим Багачанський, Андрій Бусько (Даніїл Приходько 88), Габріель Гомес, Кирило Дігтярь, Євгеній Ісаєнко (Віктор Ян 62), Василь Луців, Петро Луців (Даніель Вернаттус 83), Олександр Маткобожик, Станіслав Мораренко (Євгеній Рязанцев 46), Геннадій Синчук (Даніїл Тепляков 62).

Головний тренер – Андрій Аніщенко.

«Хуст»: Ігор Левченко, Владислав Іванов, Ігор Тихненко, Вадим Мердєєв (Євгеній Скиба 46), Богдан Павлич (Даніел Баник 90), Ігор Вагін, Назар Приходько, Іван Станкович (Василь Василинець 86), Владислав Борисенко, (Костянтин Колчін 90), Володимир Шевчук, Максим Вадовський (Микола Пилип 84).

Головний тренер – Володимир Циткін.

Інші поєдинки 9-го туру групи А:

«Поділля» (Хмельницький) – «Буковина» (Чернівці) – 1:1,

«Епіцентр» (Кам’янець-Подільський) – «Нива» (Бузова) – 0:2,

«Агробізнес» (Волочиськ) – «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) 1:1,

24 вересня (неділя)

16:00. «Нива» (Тернопіль) – «Карпати» (Львів).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На ужгородських «тротуарах» діти ламають ноги. Фото
21:40
Cімейне свято велоспорту та здорового відпочинку для дітей та молоді „ВЕЛО-ЛІДЕР” вже традиційно відбудеться 11 травня 2024 року в Боздошському парку Ужгорода
19:28
«Запобігти. Врятувати. Допомогти» відбулась на території трьох районів краю. Фото
15:47
60 тисяч працюючих закарпатців мають оцифровані трудові книжки
14:33
Фінансування пенсійних виплат, житлових субсидій і пільг за квітень жителям Закарпатської області завершено
13:35
У Патрульній поліції Закарпатської області створять новий відділ
12:41
На Хустщині для старшокласників організували триденні польові збори. Фото
11:34
Українці можуть оформити пенсію онлайн
11:02
На Закарпатті обговорили фінансово-економічну ситуацію в області. Відео
10:28
8 000 євро за «квиток зеленим маршрутом». Прикордонники викрили організатора незаконної схеми
10:25
Всі новини