40176
11:15 10.102023

Розпочався новий чемпіонат Закарпаття з баскетболу

Спорт 1085

Минулого вікенду в ужгородському СК «Юність» відбулась частина матчів першого туру.

Наразі свою участь підтвердили 6 команд, а саме: «Ужгород», «Ужгород 40+», «Тиса» (Виноградів), «Мукачево», ЗОДЮСШ м. Ужгород та ЕВВL (Ужгород). Як розповідають організатори, невдовзі зробити це мають ще два колективи – «Ужбаскет» (Ужгород) і «Свалява».

На сьогодні відбулися два поєдинки 1-го туру. Обидва протистояння вийшли доволі цікавими. На майданчику можна було побачити чимало яскравих проходів, ефектних кидків з різних дистанцій і непоступливу боротьбу.

У матчі-відкритті зустрілись «Ужгород 40+» і «Тиса» (Виноградів). Господарі вдало провели стартову 10-хвилинку, заволодівши перевагою в 6 очок (18:12). У другій чверті картина на майданчику була схожою й ужгородці розвинули свій успіх (42:25). Після великої перерви виноградівці прагнули здійснити штурм і повернутися в гру, та суперник цього не дозволив. Колектив з обласного центру контролював хід поєдинку й упевнено довів справу до перемоги (79:52).

Найрезультативнішими у складі «Ужгорода 40+» були Андрій Попадинець та Василь Товтин, які набрали 20 і 18 очок відповідно. У «Тисі» найвправнішим виявився Денис Ігнатишин, на його рахунку 21 пункт.

Інше протистояння першого ігрового дня («Ужгород» – «Мукачево») тримало в напрузі від стартових до фінальних секунд. Колектив з міста над Латорицею нав’язав справжню боротьбу нещодавньому переможцю Кубка Закарпаття.

Мукачівці потужно діяли в першій чверті, відірвавшись на відстань 8 очок (15:23). У другій частині матчу влучнішими були ужгородці, але наздогнати гостей їм не вдалося. На перерву команди пішли за рахунку 38:41. Переломною стала третя чверть, після якої лідирували вже господарі (58:53). У заключній 10-хвилинці в ужгородців було завдання втримати переможний результат, і їм це вдалося. Колектив з обласного центру святкував вікторію з рахунком 77:74.

Найбільший внесок у перемогу ужгородців зробив Артем Пустовіт, який набрав 29 очок. У складі мукачівської команди чудові показники продемонстрував Євгеній Горячкун – 34 очки.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах