40247
16:16 16.102023

Визначено трійку призерів Вищої ліги Закарпаття з футболу

Спорт 1551

У неділю, 15 жовтня, відбулись ігри завершального, 14-го, туру чемпіонату області з футболу серед аматорських команд сезону 2023.

Протягом п’яти місяців, з травня до жовтня, тривали запеклі футбольні баталії. І ось зараз стали відомі остаточні результати змагань. Тільки звернувши увагу на турнірну таблицю, можна зробити висновок, що боротьба за медалі була напруженою. Три команди набрали однакову кількість очок, і лише за додатковими показниками були визначені призери.

У рамках 14-го туру мали відбутися чотири поєдинки, але зіграли тільки два. «Марамуреш» (Солотвинська ТГ) не поїхав на матч з «Вільхівцями», тож останнім була зарахована технічна перемога. А «Будівельник» (Ужгород) не вийшов на гру проти чемпіона – виноградівського «Севлюша», тому представнику обласного центру зарахували технічну поразку.

Матч «Бужора» (Іршава) – «Карпати» (Рахів) мав дати відповідь, хто ж із цих колективів був кращим протягом чемпіонату.Результативного футболу того дня продемонструвати не вдалося. Долю зустрічі вирішив один м’яч, який забив гравець «Бужори» Василь Зан (40). Варто зауважити, що рахів’яни близько години були в меншості, тож відігратися виявилося доволі складно. Завдяки мінімальній перемозі іршавці набрали 17 очок й зайняли п’яте підсумкове місце.

Найбільша увага була прикута до поєдинку «Тячів» – «Медея» (Оноківська ТГ), де визначалися медалісти чемпіонату. Про мотивацію і самовіддачу в цій грі годі й казати, оскільки на кону були такі бажані медалі. Протистояння вийшло яскравим та безкомпромісним і тримало в напрузі всі 90 хвилин. Якщо в першому таймі голів не було, то після перерви відбулося три взяття воріт. На 54-й хв. Вадим Селещук вивів гостей уперед, а через три хвилини Іван Капустей подвоїв їхню перевагу.

Тячівці, розуміючи ціну поразки, помчали відіграватися і за 10 хвилин до завершення основного часу зустрічі скоротили відставання в рахунку – забитим м’ячем відзначився Дмитро Антошин. Але на більше господарів не вистачило. Гра завершилася перемогою «Медеї» (1:2), що дозволило їй обійти тячівців і здобути срібні медалі. Відповідно «Тячів» був нагороджений «бронзою».

Додамо, що в разі однакової кількості очок у двох і більше команд, перевагу отримують колективи, які в матчах з усіма конкурентами (між ними) мають кращі показники (результати команд з іншою кількістю очок не враховуються) :

а) найбільше набраних очок;

б) найбільшу кількість перемог;

в) найкращу різницю забитих і пропущених м’ячів;

г) найбільше забитих м’ячів.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах