40431
12:04 31.102023

Переможний старт закарпатських баскетболістів

Спорт 3342

Днями БК «Ужгород» зіграв перші матчі нового сезону Першої ліги України з баскетболу серед чоловічих команд.

Учасниками третього за рангом дивізіону чемпіонату України є 15 команд, яких за територіальним принципом поділили на три групи. Закарпатська команда виступає у групі №1, де їй протистоять «ЧЕ-Баскет-ЧОДЮСШ» (Чернівці), «Тернопіль-ДЮСШ», «Рівне-ОСДЮСШОР» і «Старий Луцьк-Університет-2». Склад групи №2 наступний: «Житомирська Політехніка», «Вінниця», «НУФВСУ» (Київ), «БІПА-Одеса-СДЮСШОР ім. Літвака Б.Д.-2», «Хмельницький-2». А в групі №3 змагаються: «Інваспорт» (Дніпро), «Чернігів», «Полтава», «Плеймейкер» (Київ), «Кременчук».

У форматі «баблів» команди зіграють у чотири кола. Далі вісім кращих команд зіграють груповий етап у двох квартетах, а згодом розіграють комплект нагород у Фіналі восьми.

У рамках 1-го туру, що тривав у Чернівцях із 27 до 29 жовтня, ужгородці зіграли три поєдинки, в яких здобули три перемоги й одноосібно очолили свою групу. Досягти такого результату вдалося завдяки хорошій злагодженості старожилів команди, а також якісній грі новачків клубу.

Перший матч «Ужгород» провів проти «Тернополя-ДЮСШ». Якщо стартова чверть пройшла за доволі рівної гри (команди по черзі володіли ініціативою), то в другій та третій 10-хвилинках відчутною перевагою володіли закарпатці. Будучи попереду на більш ніж 30 очок, наші баскетболісти дещо зменшили оберти в завершальній частині поєдинку, бережучи сили вже на наступну гру. У підсумку цей поєдинок завершився розгромною звитягою «Ужгорода» з рахунком 89:56 (26:22, 17:10, 32:10, 14:14).

Далі була гра з БК «Старий Луцьк-Університет-2». Закарпатські спортсмени зі старту вийшли вперед і з плином часу тільки зміцнювали свою перевагу. Перемігши в усіх чотирьох чвертях (28:7, 20:16, 22:12, 21:9), із загальним рахунком 91:44 колектив Олександра Зубковського святкував другу переконливу звитягу поспіль.

Наша команда прагнула виграти і третій матч, що їй в підсумку і вдалося зробити. «Рівне-ОСДЮСШОР» не зуміло скласти серйозної конкуренції «Ужгороду» й цілком закономірно зазнало поразки. Фінальна сирена зафіксувала вікторію закарпатців із рахунком 98:53 (34:7, 19:21, 20:14, 25:11).

Найрезультативнішими в стартових матчах були Денис Кошовець (55 очок), Андрій Наявко (47), Денис Ігнатишин (46), Владислав Плешаков (39), Олександр Паращич (34) і Владислав Муска (29).

Як бачимо, старт наших баскетболістів вийшов більш ніж успішним. Сподіватимемося, що в наступних турах вони продовжать свою переможну ходу й здобудуть путівку до наступного етапу змагань.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах