ko.net.ua

На Закарпаття завітали одні з кращих команд України

В ужгородському спорткомплексі «Юність» з 14 по 17 грудня було справжнє спортивне свято – проходили поєдинки ІІ туру чемпіонату України групи «Захід» з волейболу «Дитяча ліга» серед юнаків 2002-2003 р.н.

Місто над Ужем радо вітало 9 команд, серед яких і ЗОДЮСШ Ужгород. Представник Закарпаття провів чотири поєдинки, в яких здобув звитяги над ДЮСШ Житомир (3:1) та КСЛІ-4 (Київ) (3:2). А ось у протистояннях із двома іншими столичними колективами – КСЛІ-3 (0:3) та ДЮСШ-18 (0:3) – наші юні спортсмени поступилися. Зовсім трохи не вистачило представникам Срібної Землі для того, аби потрапити до наступного раунду, в якому візьмуть участь по чотири кращі ВК з двох груп. Проте ужгородці продемонстрували бійцівські якості й жагу до перемоги. Хоч повністю виконати план не вдалося, але своєю грою вони довели, що в нашому краї підростає успішне волейбольне покоління.

Беззаперечним лідером цього нелегкого марафону виявився Київський спортивний ліцей інтернат – 3, який у п’яти зустрічах одержав п’ять перемог, не віддавши суперникам жодного сету. Можна тільки поаплодувати цим спортсменам і побажати успіху в наступних іграх. Також до щасливчиків, котрі пробилися до наступного раунду, належить ДЮСШ Тернопіль, в активі якої три звитяги в чотирьох матчах.

Ще дві команди, що продовжили боротьбу, – ДЮСШ Стрий та ДЮСШ-18 (Київ). Ці колективи показали спортивну впертість і вдало втілювали дії, відпрацьовані на тренуваннях, завдяки чому вдалося здобути по три вікторії.

Аутсайдерами виявилися ДЮСШ Луцьк, яка не здобула жодної перемоги та ДЮСШ Житомир, яка була в ролі переможців тільки один раз.

Загалом вищезгадане спортивне дійство пройшло на високому рівні. Хочеться сподіватися, що після змагань такого гатунку волейбол на Закарпатті набиратиме популярності.

Олег МИКИТА