40488
14:22 6.112023

Закарпатські гандболістки на лідерських позиціях

Спорт 2768

2–5 листопада у Києві тривав другий з’їзний тур жіночої Суперліги України з гандболу сезону 2023/24.

Фото ФГУ

Ужгородські «Карпати» вдало розпочали чемпіонат, здобувши дві перемоги в стартовому турі. Другий ігровий тиждень був значно важчим, оскільки протягом чотирьох днів необхідно було зіграти чотири гри. Суперники на нашу команду були налаштовані рішуче, тож напружена боротьба тривала майже в кожному протистоянні. Десь було легше, десь важче, та загалом закарпатські гандболістки впоралися. Так, трохи не вистачило, аби здобути максимальний результат, але й три перемоги можна вважати задовільним показником.

Перший матч великого з’їзного туру «карпатівки» провели проти «Реала-МОШВСМ-ЦОП» (Миколаїв). Стартова 30-хвилинка була за командою з Ужгорода, котра переважала колектив із Миколаєва як у грі в захисті, так і в нападі. Підопічні Бориса Петровського вже в першому таймі створили собі комфортну перевагу в одинадцять м’ячів (21:10).

Після перерви «Карпати» дещо збавили оберти, зберігаючи сили на наступний матч. Через це миколаївські гандболістки зуміли дещо вирівняти гру, але відіграти таке велике відставання їм не вдалося. Ужгородський ГК спокійно довів справу до чергової перемоги. Цього разу з результатом 36:28.

Наступного дня, 3 листопада, «Карпати» зустрілися з новачком Суперліги – «ДонДУВС-ДЮСШ4» (Кривий Ріг). Якщо на початку матчу суперницям удавалося відповідати «карпатівкам», то згодом наша команда заволоділа ініціативою і з плином часу тільки збільшувала свою перевагу. Після першого тайму рахунок був 20:14, а на момент фінальної сирени – 47:27.

Київський «Спартак-ШВСМ» – перша команда, яка змогла зупинити переможну ходу закарпаток. Столичні гандболістки продемонстрували свої найкращі якості й склали іменитому супернику серйозну конкуренцію. Перша частина зустрічі була за командою Бориса Петровського (перевага ужгородок сягала трьох м’ячів), та далі ініціативу перехопили киянки. Колектив Наталії Пархоменко йшов на перерву, будучи попереду – 14:12.

Початок другого тайму став вирішальним моментом зустрічі. «Карпатівки» за п’ятнадцять хвилин провели всього три результативні атаки, у той час як «Спартак-ШВСМ» закинув вісім м’ячів (22:15). Наприкінці поєдинку наша команда віддавала всі сили, аби наздогнати суперниць, та переможний результат господарки вже не відпустили. У підсумку матч завершився з рахунком 27:25 на користь киянок.

Після важкої гри «Карпатам» необхідно було у пришвидшеному режимі відновитися, зробити висновки з програного матчу і як слід налаштуватися на заключний поєдинок туру, адже суперник був непростий. «КЗ КОР КОСФК» (Київська обл.) підходила до цієї гри як єдина команда, що не мала поразок.

Перша 30-хвилинка вийшла доволі рівною: команди по черзі володіли ініціативою, а розрив у рахунку залишався незначним. На перерву спортсменки пішли за рахунку 12:14 на користь «Карпат». На другий тайм обидва колективи виходили з думками про перемогу, та хтось того дня повинен був програти. На щастя для закарпатських поціновувачів гандболу, переможеною виявилася не їхня команда. Ужгородки змогли втримати переможний результат і довели справу до позитивного для себе результату (24:27).

Результативними кидками у складі «Карпат» у чотирьох звітних матчах відзначалися: Владислава Слободян (20 м’ячів), Аліса Петрів (18), Каріна Колодюк (17), Валерія Нестеренко (16), Анастасія Полєтаєва (13), Ольга Макаренко (11), Анна Гававка (11), Тетяна Кильч (9), Каріна Товтин (7), Тетяна Волубцева (7), Катерина Міхєєва (5) і Андріана Марцин (1).

Здобувши три перемоги у чотирьох протистояннях, «Карпати» разом із «КЗ КОР КОСФК» очолюють турнірну таблицю. Попереду невеликий відпочинок, а потім підготовка до наступних важливих гандбольних протистоянь.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах