40538
13:16 13.112023

«Колос» – «Минай»: ефективне виконання стандартів дало результат

Спорт 2360

У матчі-відкритті 14-го туру УПЛ («Колос» Ковалівка – «Минай») було забито два м’ячі. Всі вони – після розіграшів стандартів, а саме – кутових.

Фото ФК «Колос»

У гості до середняка чемпіонату «Минай» вирушав у статусі аутсайдера (остання позиція у турнірній таблиці), та закарпатці готувалися дати бій ковалівцям. Тим паче, у підопічних Володимира Шарана був досвід перемог над «Колосом» (крайня зустріч цих команд завершилася мінімальною виїзною звитягою минайців).

У першій половині зустрічі реальних гольових нагод із гри не виникало, та відбулись два стандарти, які завершилися взяттям воріт. На 18-й хв. після розіграшу кутового Вадим Мілько головою спрямував м’яч у поперечину, а звідти у ворота. А ще через сімнадцять хвилин Андрій Богданов навісив на Микиту Бурду, який головою переправив м’яч у сітку воріт. Таким чином рахунок став 2:0. Було зрозуміло, що «Колос» цю гру просто так не віддасть.

У Володимира Шарана було достатньо часу, аби донести до своїх підопічних необхідну інформацію, оскільки, окрім традиційної 15-хвилинної перерви, на 43-й хв. матч призупиняли через повітряну тривогу. Та переломити хід зустрічі на свою користь закарпатцям не вдалося. Ситуація була ускладнена ще й вилученням Олександра Мельника, який на старті другого тайму отримав другу жовтку картку.

Загалом у минайців були три гольові нагоди. На 60-й хв. після навісної передачі прицільного удару головою задав Єгор Твердохліб, але Кіріл Фесюн здійснив ефектний сейв і нівелював загрозу. На 88-й хв. кіпер «Колоса» відбив небезпечний удар Олега Вишневського з-під захисника. А на п’ятій компенсованій хвилині Ігор Солдат на дальній стійці не зміг як слід замкнути верхову передачу Тимура Корабліна.

До слова, по перерві господарі також могли забити. На 53-й хв. Андрій Тотовицький з перспективного штрафного відправив м’яч вище воріт, а на 63-й хв. Сергій Болбат не реалізував вихід один-на-один із воротарем.

У підсумку гра завершилася «сухою» перемогою «Колоса» з рахунком 2:0. А «Минай» і далі без перемог. Наступний матч закарпатська команда зіграє 25 листопада вдома проти одного з лідерів УПЛ – криворізького «Кривбаса».

«Колос» (Ковалівка) – «Минай» – 2:0 (2:0)

Голи: Вадим Мілько 18, Микита Бурда 35.

«Колос»: Кіріл Фесюн, Владислав Ємець, Олександр Чорноморець, Валерій Бондаренко, Микита Бурда, Валерій Лучкевич, Вадим Мілько (Павло Оріховський 85), Андрій Богданов (Олександр Демченко 70), Андрій Тотовицький (Антон Салабай 85), Денис Безбородько (Олег Ільїн 65), Сергій Болбат (Сергій Мякушко 65).

Головний тренер – Ярослав Вишняк.

«Минай»: Олександр Бандура, Тарас Дмитрук, Ігор Солдат, Олександр Мельник, Сергій Петько (Вадим Вітенчук 46), Дмитро Нємчанінов, Міхаїл Гечев (Тимур Кораблін 46), Єгор Твердохліб, Володимир Одарюк (Данило Голуб 78), Єгор Гунічев (Олег Вишневський 46), Андрій Ралюченко (Валерій Рогозинський 53).

Головний тренер – Володимир Шаран.

Результати інших матчів 14-го туру:

«Оболонь» (Київ) – «Ворскла» (Полтава) – 0:1,

«Полісся» (Житомир) – «Металіст 1925» (Харків) – 2:1,

«Олександрія» – «Верес» (Рівне) – 1:0,

«Кривбас» (Кривий Ріг) – «Динамо» (Київ) – 0:2,

«Зоря» (Луганськ) – «ЛНЗ» (Черкаси) – 1:2,

«Чорноморець» (Одеса) – «Рух» (Львів) – 2:3,

«Шахтар» (Донецьк) – «Дніпро-1» – 1:3.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах