40568
15:17 14.112023

Ужгородські гандболістки зустрічалися з львів’янками і хмельничанками

Спорт 1486

Наприкінці минулого тижня жіноча команда ужгородських «Карпат» перебувала у Львові, де зіграла два поєдинки в рамках третього з’їзного туру української Суперліги.

Анна Гававка. Фото ФГУ

Перший матч був найважчим, оскільки в суперниках був діючий чемпіон України – ГК «Галичанка» (Львів). Це було друге західно-українське дербі в нинішньому чемпіонаті. Нагадаємо, що перше завершилося звитягою ужгородок із рахунком 35:27. Зараз колектив Віталія Андронова прагнув поквитатися, і йому це вдалося.

У стартовій 30-хвилинці на майданчику були «гойдалки»: команди по черзі володіли ініціативою, час від часу змінюючи лідера поєдинку. Якщо на 10-й хв. зустрічі в чотири м’ячі вигравала «Галичанка» (3:7), то на перерву лідерками пішли вже «карпатівки» (13:12). Наша команда добре провела початок другого тайму і збільшила свою перевагу до чотирьох точних кидків (19:15). Та розвинути успіх закарпатським гандболісткам не вдалося. Коуч «Галичанки» взяв тайм-аут, де зумів правильно налаштувати своїх підопічних, які за декілька хвилин нівелювали відставання в рахунку. Все вирішувалося у завершальній 15-хвилинці, де краще діяли львів’янки. Суперниці надійніше відіграли в обороні, результативніше в атаці й вирвали перемогу з рахунком 27:32.

Загалом «карпатівки» провели непоганий поєдинок, та задля здобуття позитивного результату їм трохи не вистачило. Найрезультативнішими у складі ужгородського ГК були Анна Гававка (11 м’ячів), Валерія Нестеренко (6) та Владислава Слободян (6). Також свої імена у графу «закинуті м’ячі» вписали Аліса Петрів (2), Тетяна Кильч (1) і Анастасія Полєтаєва (1).

Наступного дня, 11 листопада, «Карпати» зустрілися з аутсайдером чемпіонату – «ДЮСШ №1-ХНУ» (Хмельницький). Ужгородські гандболістки були фаворитками протистояння і впевнено здобули перемогу. Вже в першому таймі підопічні Бориса Петровського створили собі комфортну перевагу в сім голів (16:9). Після перерви наша команда контролювала хід поєдинку й у підсумку здобула перемогу. Фінальний рахунок зустрічі – 30:22.

У цій грі в складі «Карпат» закинутими м’ячами відзначилися: Аліса Петрів (12), Анна Гававка (5), Владислава Слободян (5), Валерія Нестеренко (4), Тетяна Кильч (2), Каріна Товтин (1) і Катерина Міхєєва (1).

Наразі «Карпати» та «Галичанка» ділять лідерство у турнірній таблиці. В обох колективів по 18 очок (по 6 перемог і 2 поразки у восьми іграх).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах