40609
15:29 20.112023

ГК «Карпати-ШВСМ» (Ужгород): одна звитяга у трьох протистояннях

Спорт 2266

17–20 листопада в Олімпійському навчально-спортивному центрі Конча-Заспа тривав третій з’їзний тур чоловічої Суперліги України з гандболу серед чоловічих команд групи А.

Ужгородським «Карпатам-ШВСМ» довелося зіграти три ігри з командами із Донецької області, столиці України та сусіднього Львова. Оскільки колектив Ростислава Ланевича перебуває на нижчих місцях турнірної таблиці, у цих протистояннях наші гандболісти прагнули здобути якомога більше залікових балів. Максимуму досягти не вдалося, та без очок закарпатці додому не повернулися.

У п’ятницю, 17 листопада, ужгородському ГК протистояв «Донбас» (Донецький регіон). Якщо на стартових хвилинах закарпатцям вдавалося на рівних протистояти супернику, то згодом донеччани почали відриватися в рахунку і вже в першому таймі створили собі перевагу в дев’ять м’ячів (14:23). Після перерви наші гандболісти дещо вирівняли гру, але відновити інтригу їм не вдалося. «Донбас» тримав «Карпати-ШВСМ» на комфортній відстані й довів гру до переможного для себе результату (33:43).

Наступного дня, 18 листопада, «карпатівці» зіграли із «СКА-ШВСМ» (Київ). Наш гандбольний колектив нав’язав киянам боротьбу й навіть певний час лідирував у рахунку, та на довгій дистанції спостерігалася перевага суперників. Наприкінці першої 30-хвилинки «СКА-ШВСМ» вийшов уперед на чотири м’ячі (13:17), а після перерви розвинув успіх до дев’яти результативних кидків (23:32).

Заключний поєдинок 3-го туру команда Ростислава Ланевича провела проти «СКА-Львів-КДЮСШ». Ужгородські гандболісти на фоні цього суперника виглядали потужно й змогли здобути переконливу перемогу. Ще в першому таймі закарпатці створили собі перевагу в сім м’ячів (21:14). На цьому наші спортсмени не зупинилися і в другій 30-хвилинці продовжили домінувати на майданчику, тим самим збільшуючи перевагу в рахунку. У підсумку фінальна сирена зафіксувала звитягу «Карпат-ШВСМ» із рахунком 39:26. Здобуті три очки дозволили піднятися у турнірній таблиці на шосту позицію.

Результативними діями у складі «Карпат» у трьох зазначених іграх відзначалися: Дмитро Гарбар (14 м’ячів), Сергій Джурак (12), Артем Іванов (11), Ярослав Феєр (10), Владислав Моржуєв (8), Олександр Польогкий (8), Михайло Данило (7), Артем Борсук (7), Станіслав Кириленко (6), Денис Бартунеко (4), Євген Ракатинець (4), Артем Бессуднов (2), Андрій Арацков (1) та Едуард Бойко (1).

Зазначимо, що турнірна таблиця української Суперліги є загальною, тому пропонуємо вашій увазі не тільки результати команд групи А, а й колективів квартету Б, які свої матчі проводили в Запоріжжі:

«Одеса» – «ХНУ – ДЮСШ-1» (Хмельницький) – 42:26,

«СКА-ШВСМ» (Київ) – «СКА-Львів-КДЮСШ» – 39:22,

«Мотор» (Запоріжжя) – «Ізмаїл» – 48:22,

«Ізмаїл» – «Одеса» – 33:31,

«СКА-Львів-КДЮСШ» – «Донбас» (Донецька обл.) – 29:44,

«ХНУ – ДЮСШ-1» (Хмельницький) – «Мотор» (Запоріжжя) – 24:41,

«Мотор» (Запоріжжя) – «Одеса» – 40:24,

«Ізмаїл» – «ХНУ – ДЮСШ-1» (Хмельницький) – 37:31,

«Донбас» (Донецька обл.) – «CКА-ШВСМ» (Київ) – 31:35.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах