40624
11:50 21.112023

Чемпіонат Закарпаття з баскетболу: огляд протистоянь 4-го туру

Спорт 2481

Минулого вікенду в ужгородському СК «Юність» відбулись чотири матчі регулярного чемпіонату області з баскетболу серед чоловічих команд сезону 2023/24.

Були ігри, де інтрига панувала від стартових і до завершальних хвилин, а були матчі, в яких одна з команд мала відчутну перевагу й забезпечила собі позитивний результат задовго до фінальної сирени. Спостерігати було цікаво за кожним із протистоянь.

Першими на майданчик вийшли «UBBL» (Ужгород) і «Мукачево». Колектив із міста над Латорицею був добре підготовлений й досяг бажаного результату. Гості були сильнішими у трьох із чотирьох чвертей і в підсумку здобули загальну перемогу з рахунком 59:79. Найрезультативнішим у складі тріумфаторів був Євгеній Горячкун, який набрав 21 очко.

Не відчули серйозного супротиву від своїх суперників (ЗОДЮСШ-2 м. Ужгород) гравці виноградівської «Тиси». Більш досвідчені спортсмени володіли ініціативою і з часом тільки збільшували свою перевагу. У підсумку гості святкували перемогу з рахунком 56:97. Близько третини від усіх набраних очок на рахунку Олександра Паращича (33).

«Ужбаскет» (Ужгород) у поєдинку з «Ужгородом 40+» добре діяв на старті й вирвався уперед. Тривалий час цей колектив лідирував у рахунку, та все ж наприкінці матчу припустився серії помилок, які дозволили супернику перехопити ініціативу і вибороти вольову звитягу (87:79). Найбільший внесок у перемогу «Ужгорода 40+» зробив Андрій Попадинець, на рахунку якого 44 пункти.

Свалявські баскетболісти у цьому турі були близькими до сенсації, оскільки вони ледь не відібрали очки від діючого чемпіона – БК «Ужгород». Гості на рівних протистояли господарям і до кінця зберігали шанси на позитивний результат. Та все ж більше сил на завершальну фазу зустрічі залишилося в ужгородців, які й здобули непросту перемогу (95:90). У команди-господаря найрезультативнішим був Артем Пустовіт, який набрав 30 очок.

Лідерами чемпіонату наразі є «Ужгород» та «Ужгород 40+», котрі перемогли в усіх трьох протистояннях. За ними розташувалися «Свалява» і «Тиса» (Виноградів), які двічі здобували звитяги та по одному разу виявилися переможеними. В інших колективів старт чемпіонату вийшов не таким удалим, але змагання довготривалі, тож у них ще буде можливість потрапити у верхню частину турнірної таблиці.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах