40871
13:58 18.122023

Ужгородські гандболістки змагались на міжнародному турнірі

Спорт 2890

15–17 грудня у словацькому місті Міхаловце відбулися міжнародні гандбольні змагання, що мали назву «Кубок Карпат». Учасниками турніру стали чотири жіночі колективи: «Ювента» (Міхаловце, Словаччина), «Кішварда» (Угорщина), «Гнезно» (Польща) та «Карпати» (Ужгород, Україна).

Фото ГК «Ювента»

Грали учасниці за коловою системою (кожен з кожним), тож переможець визначався за кількістю набраних очок. Розраховувати на високі місця ужгородській команді було складно, оскільки суперниками були одні з кращих команд своїх країн. Та «карпатівки» боролися і здобували цінний міжнародний досвід, який стане в нагоді у внутрішніх змаганнях.

Перший поєдинок «Карпати» зіграли проти «Кішварди». Суперниці на стартових хвилинах вийшли вперед і вміло втримували лідерство, з плином часу нарощуючи свою перевагу. Після першого тайму рахунок був 13:24, а на момент завершення матчу – 24:45.

Потім була зустріч із господарками турніру – гравчинями словацької «Ювенти». Епізодами наша команда складала серйозну конкуренцію і проводила хороші результативні атаки. Були й надійні оборонні дії у виконанні «карпатівок». Та все ж на дистанції сильнішими були словачки. Будучи попереду на чотири м’ячі (після 30-ти зіграних хвилин), господарки не зупинялися і після перерви збільшили свою перевагу. У підсумку гра завершилася з рахунком 24:36 на користь гандболісток із Міхаловце.

У заключному матчі змагань закарпаткам протистояв ГК «Гнезно». «Карпатівки» демонстрували хороший рівень гандболу й більшу частину першого тайму були попереду. Перевага ужгородської команди складала чотири м’ячі. Та перед перервою наші спортсменки розгубили перевагу й дозволили суперницям вийти вперед. На перерву команди пішли за рахунку 18:20 на користь полячок. У другій половині зустрічі наша команда намагалася повернути собі лідерство, та їхні намагання успіхом не завершилися. «Гнезно» контролювало хід зустрічі й вибороло вольову звитягу – 36:38.

Таким чином, не набравши очок, «Карпати» зайняли четверте місце. Третьою стала «Кішварда», в активі якої 2 пункти. «Гнезно», маючи у своєму активі 4 очки, посіло другу сходинку. А переможцем Кубка Карпат 2023 стала «Ювента», яка виграла всі три протистояння і набрала 6 залікових балів.

Найрезультативнішими у складі «Карпат» у цих трьох зустрічах були: Владислава Слободян (21 м’яч), Валерія Нестеренко (12), Аліса Петрів (11), Анна Гававка (11), Анастасія Полєтаєва (10) та Ольга Макаренко (9).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах