ko.net.ua

Ужгородські гандболістки змагались на міжнародному турнірі

15–17 грудня у словацькому місті Міхаловце відбулися міжнародні гандбольні змагання, що мали назву «Кубок Карпат». Учасниками турніру стали чотири жіночі колективи: «Ювента» (Міхаловце, Словаччина), «Кішварда» (Угорщина), «Гнезно» (Польща) та «Карпати» (Ужгород, Україна).

Фото ГК «Ювента»

Грали учасниці за коловою системою (кожен з кожним), тож переможець визначався за кількістю набраних очок. Розраховувати на високі місця ужгородській команді було складно, оскільки суперниками були одні з кращих команд своїх країн. Та «карпатівки» боролися і здобували цінний міжнародний досвід, який стане в нагоді у внутрішніх змаганнях.

Перший поєдинок «Карпати» зіграли проти «Кішварди». Суперниці на стартових хвилинах вийшли вперед і вміло втримували лідерство, з плином часу нарощуючи свою перевагу. Після першого тайму рахунок був 13:24, а на момент завершення матчу – 24:45.

Потім була зустріч із господарками турніру – гравчинями словацької «Ювенти». Епізодами наша команда складала серйозну конкуренцію і проводила хороші результативні атаки. Були й надійні оборонні дії у виконанні «карпатівок». Та все ж на дистанції сильнішими були словачки. Будучи попереду на чотири м’ячі (після 30-ти зіграних хвилин), господарки не зупинялися і після перерви збільшили свою перевагу. У підсумку гра завершилася з рахунком 24:36 на користь гандболісток із Міхаловце.

У заключному матчі змагань закарпаткам протистояв ГК «Гнезно». «Карпатівки» демонстрували хороший рівень гандболу й більшу частину першого тайму були попереду. Перевага ужгородської команди складала чотири м’ячі. Та перед перервою наші спортсменки розгубили перевагу й дозволили суперницям вийти вперед. На перерву команди пішли за рахунку 18:20 на користь полячок. У другій половині зустрічі наша команда намагалася повернути собі лідерство, та їхні намагання успіхом не завершилися. «Гнезно» контролювало хід зустрічі й вибороло вольову звитягу – 36:38.

Таким чином, не набравши очок, «Карпати» зайняли четверте місце. Третьою стала «Кішварда», в активі якої 2 пункти. «Гнезно», маючи у своєму активі 4 очки, посіло другу сходинку. А переможцем Кубка Карпат 2023 стала «Ювента», яка виграла всі три протистояння і набрала 6 залікових балів.

Найрезультативнішими у складі «Карпат» у цих трьох зустрічах були: Владислава Слободян (21 м’яч), Валерія Нестеренко (12), Аліса Петрів (11), Анна Гававка (11), Анастасія Полєтаєва (10) та Ольга Макаренко (9).

Олег МИКИТА