40886
13:32 19.122023

Закарпатські гандболісти не змогли здобути позитивний результат

Спорт 3492

12–15 грудня у Києві тривав четвертий з’їзний тур української Суперліги з гандболу серед чоловічих команд сезону 2023/24.

На команди чекало непросте випробовування: за чотири дні потрібно було провести чотири ігри. Тільки при добрій фізичній підготовці та правильному розподілу сил була можливість досягти хороших показників. Увага закарпатських поціновувачів гандболу була прикута до матчів за участі ужгородських «Карпат-ШВСМ», які представляють нашу область на найвищому рівні.

Стартові матчі туру були надзвичайно складними для наших спортсменів, оскільки їм протистояли лідери чемпіонату – «Одеса» і «Мотор» (Запоріжжя). Як не намагалися «карпатівці» скласти суперникам конкуренцію, серйозної боротьби в цих іграх не вийшло. В одеській та запорізькій командах підібрані потужні виконавці, які тільки завдяки індивідуальній майстерності здатні обіграти будь-яку команду. А якщо ще й добре поставлена гра, то в суперників жодних шансів.

У поєдинку з «Одесою» суперник одразу ж вийшов уперед і не відпускав лідерство ні на мить. Колектив Євгена Марченка провів 35 результативних атак, на що ужгородці зуміли відповісти тільки 22-ма закинутими м’ячами. У матчі з «Мотором» справи були ще гіршими. Закарпатський колектив здійснив всього 13 результативних дій, на що суперник відповів 44-ма влучними кидками.

14–15 грудня на підопічних Ростислава Ланевича чекали протистояння з командами із нижньої частини турнірної таблиці – «ХНУ – ДЮСШ-1» (Хмельницький) та «Ізмаїлом». Для того, аби покращити своє становище, ужгородцям потрібно було брати очки в цих матчах. Наші гандболісти боролися, намагалися здійснити якомога більше результативних атак, але все ж досягти бажаного результату їм не вдалося. Ці суперники також виявилися кращими за «Карпати-ШВСМ».

На початку протистояння з хмельничанами було доволі рівне суперництво, а ось ближче до перерви «ХНУ – ДЮСШ-1» вирвався вперед (11:16). У другому таймі ужгородці намагалися нівелювати відставання, та успіхом ці спроби не увінчалися. Колектив із Хмельницького довів гру до перемоги (22:30) й відірвався від «карпатівців» у турнірній таблиці.

Щодо матчу проти «Ізмаїла», то він проходив за сценарієм суперника. Колектив з Одещини краще діяв у нападі, ефективніше в обороні й досяг потрібного результату. Наші хлопці провалили перший тайм (11:20), у другому зібралися, перемогли 14:10, але загальний рахунок все ж був на користь «Ізмаїла» (25:30).

Програвши чотири з чотирьох протистоянь, «Карпати-ШВСМ» опустилися на передостанню, 7-му, позицію турнірної таблиці. Нижче тільки «СКА-Львів-КДЮСШ», який ще в цьому сезоні не перемагав.

Закарпатська команда багато не забиває, тож не дивно, що в топ-10 бомбардирської гонки жодного представника «Карпат-ШВСМ». Найбільше м’ячів наразі має Дмитро Гарбар (66), який розташувався на 12-й сходинці. Ярослав Феєр із 40-ка м’ячами в активі 39-й, а Станіслав Кириленко, здійснивши 36 результативних кидків, посідає 42-ге місце.

В інших поєдинках 4-го з’їзного туру були зафіксовані такі результати:

«Донбас» (Донецька обл.) – «ХНУ – ДЮСШ-1» (Хмельницький) – 34:25,

«СКА-ШВСМ» (Київ) – «Ізмаїл» – 35:34,

«СКА-Львів-КДЮСШ» – «Мотор» (Запоріжжя) – 14:43,

«Ізмаїл» – «Донбас» (Донецька обл.) – 21:36,

«Одеса» – «СКА-ШВСМ» (Київ) – 46:32,

«ХНУ – ДЮСШ-1» (Хмельницький) – «СКА-Львів-КДЮСШ» – 36:21,

«Донбас» (Донецька обл.) – «Одеса» – 24:27,

«СКА-ШВСМ» (Київ) – «Мотор» (Запоріжжя) – 24:41,

«СКА-Львів-КДЮСШ» – «Ізмаїл» – 27:34,

«Мотор» (Запоріжжя) – «Донбас» (Донецька обл.) – 48:25,

«ХНУ – ДЮСШ-1» (Хмельницький) – «СКА-ШВСМ» (Київ) – 28:37,

«Одеса» – «СКА-Львів-КДЮСШ» – 41:18.

Попереду в команд невеликий відпочинок, а потім підготовка до другої частини сезону. Зазначимо, що на першому етапі Суперліги відбудуться ще два зї’зні тури: команди зіграють одна з одного по одному разу. А далі згідно турнірної таблиці буде розподіл на дві групи: перша боротиметься за медалі, а друга – за підсумкові 5–8 місця.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах