ko.net.ua

Закарпатські сноубордистки – призерки Кубка Європи

Минулий тиждень виявився насиченим для двох закарпатських сноубордисток – Аннамарі Данчі та Надії Гапатин. Спочатку вони змагалися в Кубку Європи, а потім узяли участь ще й у Кубку світу.

11–12 січня Фольгарія (Італія) прийняла третій етап Кубка Європи зі сноубордингу (паралельний слалом). У перший змагальний день Аннамарі Данча продемонструвала хороші показники й зуміла потрапити на п’єдестал пошани. У підсумковому протоколі наша спортсменка опинилася на третьому місці. Інша закарпатська сноубордистка – Надія Гапатин – показала 19-й результат. У другому змагальному дні лідерка збірної України участі не брала, а ось Надія Гапатин зуміла не тільки вийти до фінальних етапів, а й стала призеркою континентальних змагань. Закарпатка була нагороджена срібною медаллю.

У чоловічих змаганнях Україну представляв киянин Олександр Белінський. Спочатку він посів 14-те місце, а потім значно покращив свій результат, фінішувавши в топ-5.

Тільки-но завершились континентальні змагання, як наступного дня, 13 січня, розпочалися світові. Черговий етап Кубка світу, на якому визначали кращих у паралельному гігантському слаломі, прийняв Скуол (Швейцарія).

На жаль, поборотися за високі місця закарпатським сноубордисткам не вдалося. Ні Аннамарі Данча, ні Надія Гапатин не змогли пройти кваліфікацію. У підсумковому протоколі наші спортсменки розташувалися на 18-й і 19-й позиціях відповідно. Киянка Олександра Мальована була дискваліфікована. А Олександр Белінський у чоловічих стартах посів 37-ме місце.

Попереду в українських сноубордистів і сноубордисток ще чимало стартів. Одразу ж після насичених змагальних днів вони розпочали підготовку до найближчих змагань, де намагатимуться покращити свої попередні результати.

Олег МИКИТА