ko.net.ua

«Минай» готується до весняної частини сезону

Тренувальні збори колектив Желько Любеновіча проводитиме на Закарпатті.

Фото ФК «Минай»

Ще 2 січня гравці почали тренуватися за індивідуальним графіком, а за 9 днів провели перше командне тренування. Відбулось воно на штучному полі ужгородського стадіону «Авангард».

Як повідомляється на офіційному сайті закарпатського клубу, в тренуваннях беруть участь 15 футболістів, які уклали з «Минаєм» контракти, а також велика група гравців, що перебувають на перегляді. Наразі діючі контракти мають такі виконавці:

– воротарі: Олександр Кемкін, Ілля Ольховий, Максим Росул;

– захисники: Дмитро Нємчанінов, Богдан Чуєв, Тарас Дмитрук, Андрій Булеза, Артур Ременяк, Кирило Прокопчук;

– півзахисники: Вадим Вітенчук, Тимур Кораблін, Сергій Петько, Назарій Воробчак;

– нападники: Єгор Гунічев, Іван Демиденко.

Як ми вже повідомляли раніше, узимку «Минай» покинула велика кількість гравців, серед яких і лідери команди. Зокрема був здійснений трансфер Єгора Твердохліба до криворізького «Кривбасу». Про отриману суму не повідомляється. Щодо інших футболістів, то вони покинули команду в статусах вільних агентів.

У клубі взяли курс на омолодження складу. Ставку планують робити на молодих перспективних футболістів. Ось нещодавно представили першого новачка. Ним став оборонець Кирило Прокопчук. 25-річний футболіст підписав угоду терміном на 2,5 сезона й виступатиме під №3. У його ігровій кар’єрі були такі клуби, як «Олександрія», «Полісся» (Житомир), «Краматорськ», «Буковина» (Чернівці) та «Нива» (Бузова). Тепер він спробує себе на Закарпатті.

«Повноцінної відпустки у нас не вийшло, тому що було багато роботи з пошуку нових гравців. Деяких запрошених на перегляд футболістів я знав до цього, бачив їхні матчі, ще частину запросили згідно з їхніми показниками на wyscout. Обирали тих, хто підходить саме під моє бачення футболу. Не важливі їхні попередні здобутки, вік. Важливо, щоб футболісти могли зрозуміти мої вимоги та грати в той футбол, який я будую. Упевнений, ми сформуємо команду, яку я б хотів бачити навесні», – розповів клубній пресслужбі Желько Любеновіч.

У неділю, 14 січня, «Минай» провів спаринг із чемпіоном Закарпаття – ФК «Севлюш» (Виноградів). У складі минайської команди на поле виходили гравці, що перебувають на перегляді. Матч вийшов результативним і завершився переконливою перемогою підопічних Желько Любеновіча з рахунком 4:1. Наступний спаринг закарпатці проведуть 19 січня у Львові проти місцевого «Руху». А про імена інших суперників на зимових тренувальних зборах 2024 повідомимо пізніше.

Підготував Олег МИКИТА