41082
16:00 20.012024

Закарпатський «Минай» спарингував із львівським «Рухом»

Спорт 2965

19 січня на тренувальний базі «Руху», що у Винниках на Львівщині, відбувся товариський матч між двома колективами української Премєр-ліги – «Рухом» і «Минаєм».

У таких поєдинках результат відходить далеко не на перший план. Насамперед гравцям потрібно набрати необхідний ігровий тонус, а тренерському штабу отримати важливу інформацію про своїх футболістів. Попри товариський статус цього матчу, боротьби на полі було чимало, про що свідчить велика кількість червоних карток: одне вилучення було у львів’ян та два у минайців. За домовленістю команди продовжували грати 11х11, замінивши тих футболістів, що побачили перед собою червоне світло.

У першому таймі в складі закарпатської команди грали переважно провідні виконавці. У львів’ян також склад був наближений до основного. Більше м’ячем володіли господарі поля. Вони частіше здійснювали атаки й стабільно загрожували воротам суперника. На 3-й хв. прицільний удар Юрія Климчука взяв Олександр Кемкін. На 12-й хв. дальній «постріл» Едсона вийшов неточним. А на 35-й хв. Назар Касарда, прибравши захисника, цілив у ближній кут воріт, але не влучив. Колектив Желько Любеновіча активізувався перед перервою, створивши дві гольові нагоди. На 39-й хв. удар Артура Ременяка з лінії штрафного майданчика зупинив голкіпер. А на 43-й хв. Марко Сапуга порушив правила в боротьбі з Тимуром Корабліним і арбітр призначив 11-метровий удар. Стандарт взявся виконувати сам постраждалий і не прогадав (рахунок став 0:1). Минуло всього дві хвилини й арбітр призначив ще одне пенальті, та цього разу в наші ворота. Юрій Климчук точним ударом зрівняв рахунок (1:1).

У другій 45-хвилинці за «Минай» виступали здебільшого гравці U-19 та футболісти, що перебувають на перегляді. Але вони не зуміли створити жодного по-справжньому гольового моменту. Натомість «рухівці» час від часу загострювали гру біля чужих воріт і змогли здобути переможний результат. На 51-й та 56-й хвилинах кіпер «Минаю» парирував удари Василя Руніча та Юрія Климчука відповідно. А на 82-й хв. активний Климчук заробив черговий пенальті, який сам же реалізував (2:1). Крапку у зустрічі поставив Андрій Столярчук, котрий на 87-й хв. забив третій гол своєї команди (3:1).

Далі у закарпатців насичений тренувальний процес та ряд спарингів, про результати яких інформуватимемо на нашому сайті та в газеті. Нагадаємо, що перший спаринг на зимових тренувальних зборах 2024 завершився на користь «Минаю». Підопічні Желько Любеновіча розгромили чемпіона Закарпаття – ФК «Севлюш» – з рахунком 4:1.

Олег МИКИТА

Фото ФК «Рух» (Львів)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах