41271
13:07 12.022024

Стартувала Зимова першість Закарпаття з футболу

Спорт 2353


На старт вийшли 17 колективів, яких за територіальним принципом поділили на три групи.

«Севлюш» (Виноградів) — «Іза». Фото ФК «Севлюш»

Команди групи А зустрічаються в Ужгороді, колективи групи Б грають у Середньому, а учасники групи В свої матчі проводять у Виноградові та Вишкові. Груповий етап складатиметься з одного кола. До 1/4 фіналу вийдуть по дві найсильніші команди з групи, а також два кращі колективи, що посядуть у своїх групах треті місця.

Багато ФК розглядають Зимову першість як один із головних етапів підготовки до чемпіонату та Кубку області. Попри це, команди ставлять перед собою амбітні цілі й прагнуть хороших результатів. Тож на нас очікує видовищна конкурентна боротьба за призові місця.
У матчах 1-го туру, які відбулись 11 лютого, було зафіксовано чимало цікавих результатів. Гравці забили велику кількість голів: мячі влітали в сітку воріт на будь-який смак.

Група А

Учасниками цієї групи є 6 команд з Ужгорода та Ужгородського району. Два із трьох протистоянь завершилися розгромами. «Будівельник» (Ужгород) з рахунком 5:1 переграв СДЮСШОР (Ужгород). У складі господарів результативними ударами відзначилися Руслан Зінаков (24, 41, 51), Марян Січка (30) і Михайло Дудаш (53). Гол престижу на рахунку Володимира Попадича (45). Ще один представник обласного центру — «СХІ» — упевнено обіграв сторожницький «Лідер» (6:1). За перших забивали Ерік Калінець (16, 26, 29), Назар Попович (42, 49) і Дмитро Кузнецов (88); за других — Максим Черних (84).
А ось долю третього поєдинку («Лінці-Зірка» Середнянська ТГ — «Перечин») вирішив один результативний удар, який був на рахунку Василя Рущака (82) із колективу Середнянської ТГ.

Група Б

Тут змагаються пять команд. Іршавська «Бужора» завдяки дублю Михайла Кучінки (57, 59) переграла «Сокіл» із Холмківської ТГ. В іншій парі «Тячів» був сильніший за «Зірку-SPAR» (Лінці). Рахунок тієї зустрічі — 6:2. За тячівців відзначилися Михайло Лозинець (37, 42, 60, 80), Олександр Антошин (12) та Андрій Мерцин (19). У складі «Зірки-SPAR» одного результативного удару завдав Любомир Вербовські (25), ще одне взяття воріт відбулось після автогола Олександра Антошина (58).
У звязку з непарною кількістю команд «Медея» (Оноківська ТГ) стартовий тур пропускала.

Група В

«Марамуреш» (Солотвинська ТГ) і «Вишково» зустрілися на полі останніх. Визначити переможця цього протистояння не вдалося. Команди розписали мирову — 2:2. За господарів забивали Степан-Сергій Демедюк (58) і Роберт Пилип (85), а в гостей дублем відзначився Іван Овсянніков (3, 18).
Інші два протистояння цієї групи відбулись у Виноградові. «Вільхівці» виявилися сильнішими за «Зірку» (Онок) — 4:1 (Едуард Тарасов 38, Іван Куцин 52,78, Ігор Вагін 86 — Юрій Яцкулинець 64). А виноградівський «Севлюш» здобув надпереконливу перемогу над «Ізою» з рахунком 10:1. Михайло Чедрик того дня оформив покер (19, 32, 71, 85), Адріан Пуканич — хет-трик (23, 26, 62), Богдан Котляр — дубль (60, 88), Михайло Реплюк забив одного разу (55). Єдиний точний удар гостей на рахунку Микити Богданова (51).
Уже в неділю, 18 лютого, на нас очікують матчі 2-го туру.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах