ko.net.ua

У Перечині відбувся Всеукраїнський турнір з художньої гімнастики

У Перечині відбувся Всеукраїнський турнір з художньої гімнастики «Mickey Cup 2024» та Чемпіонат Закарпатської області з художньої гімнастики.

Свято краси та грації тривало два дні – 10 та 11 лютого у відремонтованому спортзалі філії Початкова школа ПЕречинського ліцею імені Героїв 68-го батальйону. В ньому взяли участь 286 дівчат віком від шести до 20 років, які суддям та публіці продемонстрували свою майстерність, елегантність, пластику, тендітність, гнучкість тіла і силу м’язів, стійкість і відчуття рівноваги, спритність і координацію рухів, емоційність та артистизм. Так, це один з найбільш видовищних і витончених видів спорту.

На подію завітали почесні гості, зокрема, президент Федерації Закарпатської області з художньої гімнастики Валентина Плавайко, директор Перечинської ДЮСШ Євген Мегеш, який вручив посвідчення кандидата в майстри спорту 16-річній перечинці Анжеліці Лабанич.

Організатор та головний суддя змагань – тренер з художньої гімнастики Перечинської ДЮСШ Любов Козуб. Кореспондентка «Карпатського об’єктива» поспілкувалася з нею.

– Любове В’ячеславівно, насамперед, скажіть, будь ласка, яка мета таких змагань?

– Мета – популяризація спорту та здорового способу життя, розвиток дитини та досягнення нею результатів. Гімнастки люблять виступати, змагатися, перемагати. І для них, їхніх батьків та тренерів – це свято. Ви ж бачили, який гарний зал після ремонту? Декорації робили самі. Всі раді, задоволені, приїжджі жили у наших готелях, відвідали краєзнавчий музей, були на екскурсії в сироварні. Перечин сподобався.

Такі змагання проводимо тричі на рік. Тепер були учасники з різних міст Закарпаття, зокрема, Перечина, Мукачева, Чопа, Ужгорода, Виноградова, Великого Березного, а також приїхали здалека: з Броварів, Фастова, Вінниці, Кропивницького.

Після змагань відбувся Чемпіонат Закарпатської області. В ньому взяли участь 45 учасниць. Це були кандидати та майстри спорту. І моя вихованка Анна Кузнєцова, 15 років, виборола звання «Чемпіонка Закарпатської області».

Розкажіть про неї більше, адже вона має значні перемоги.

– Перед цим вона була восьма на Чемпіонаті України серед школярів, який проходив у м.Вінниця торік у листопаді, а в жовтні потрапила у топ 25 гімнасток України. Це дуже крутий результат. Уявіть: змагаються мільйонні міста, в яких чудові умови, і Перечин, де нема всіх необхідних умов для тренувань. Пишаюся своєю вихованкою. Працюємо з нею десять років.

Хочу сказати ще про одну свою вихованку – Катерину Тимочко. Їй 20 років, майстер спорту. Вона проживає в Ужгороді, а їздить до Перечина на заняття. Водночас тренує маленьких діток і навчається на третьому курсі УжНУ. Торік стала бронзовим призером Універсіади України в Кропивницькому. Готуємося з нею на Чемпіонат України, який планується на березень. Хочу сказати, що наразі я задоволена результатом своєї тренерської роботи та результатом своїх вихованців.

Тетяна ГРИЦИЩУК, фото Сергія Кучера