ko.net.ua

Ужгородські «Карпати» – серед лідерів української Суперліги

Днями в Києві відбувся 4-й з’їзний тур жіночої Суперліги України з гандболу сезону 2023/24.

Фото ФГУ

Команда Бориса Петровського виглядала потужно й досягла хороших результатів. Наші гандболістки провели чотири гри, в яких вибороли чотири переконливі перемоги. «Карпатівки» відзначилися гарними оборонними діями та ефективною грою в нападі. Жоден із суперників не зміг їм протистояти на рівних.

У перший змагальний день, 8 лютого, ужгородські «Карпати» обіграли миколаївський «Реал-МОШВСМ-ЦОП» – 34:25 (перший тайм – 20:16). Далі була звитяга над столичним «Спартаком-ШВСМ» – 36:29 (21:14). 10 лютого наші спортсменки здолали претендента на нагороди – «КЗ КОР КОСФК» (Бровари) – з рахунком 37:28 (21:15). А в заключний змагальний день, 11 лютого, підопічні Бориса Петровського були сильнішими за «ДонДУВС-ДЮСШ 4» (Кривий Ріг) – 43:19 (27:13).

Завдяки такому результату, «Карпати» разом з львівською «Галичанкою» знаходяться на вершині турнірної таблиці. В обох колективів по 30 очок. До речі, в наступному турі на нас очікує очне протистояння ужгородок та львів’янок. Гра обіцяє бути цікавою.

Наразі двоє гандболісток «Карпат» входять до топ-10 снайперок чемпіонату. Владислава Слободян, яка має на своєму рахунку 59 м’ячів, йде дев’ятою. Каріна Колодюк, завдавши 58 точних кидків, займає 10-те місце.

Вже сьогодні, 14 лютого, на «карпатівок» чекає черговий матч в другому дивізіоні чемпіонату Угорщини. А на 16–18 лютого заплановані матчі Кубка України, де нашими суперницями будуть гравчині «КЗ КОР КОСФК» (Бровари).

Нагадаємо, що до «Карпат» нещодавно приєдналася ціла когорта новачків.

Олег МИКИТА