ko.net.ua

У товариській грі «Минай» зійшовся з львівськими «Карпатами»

Сьогодні, 14 лютого, на штучному полі ужгородського стадіону «Авангард» відбувся товариський матч між аутсайдером УПЛ («Минаєм») та лідером Першої ліги («Карпатами»).

Фото ФК «Карпати»

Минайці та львівяни знаходять у різних кондиціях, оскільки колектив Желько Любеновіча значно раніше розпочав тренувальні збори, ніж підопічні Мирона Маркевича. Причиною цього є різні дати поновлення змагань в УПЛ та Першій лізі України.

У першій половині поєдинку «Минай» більше контролював м’яч і частіше загрожував воротам суперника. У нашої команди виникло декілька по-справжньому гольових моментів, та витиснути з них максимум не вдалося. Натомість гості одразу ж перший свій гострий момент реалізували. Відбулось це на 42-й хв. Автором результативного удару став Амбросій Чачуа.

Перерва у цьому матчі затягнулася, оскільки по всій Україні була оголошена повітряна тривога. А ось у другому таймі вже краще діяли «Карпати». Львівська команда на початку другої 45-хвилинки зусиллями Юрія Тлумака подвоїла свою перевагу. Хорошу нагоду для взяття воріт мав і Богдан Векляк, та він з 11-метрової «позначки» переграти Олександра Кемкіна не зумів. Минайці награли на гол у відповідь, та занести м’яч у сітку воріт за правилами їм так і не вдалося. У підсумку спаринг завершився «сухою» перемогою «Карпат» з рахунком 0:2.

Результати попередніх товариських матчів за участі «Минаю»:

10 лютого. «Минай» – «Металіст» (Харків) – 1:1,

3 лютого. «Минай» – «Минай» U-19 – 2:1,

31 січня. «Минай» – «Хуст» – 3:2,

27 січня. «Минай» – «Рух-2» (Львів) – 6:0,

19 січня. «Минай» – «Рух» (Львів) – 1:3.

Вже 25 лютого «Минай» зіграє свій перший офіційний матч 2024 року. На виїзді закарпатці мірятимуться силами з «Дніпром-1», який є одним із лідерів української Прем’єр-ліги. Нагадаємо, що закарпатська команда у 15-ти іграх набрала всього 6 очок і розташувалася на останній, 16-й, сходинці турнірної таблиці.

Олег МИКИТА