41366
16:17 20.022024

Ужгородські гандболісти покращили своє турнірне становище

Спорт 1984

Наприкінці минулого тижня у двох містах – Києві та Запоріжжі – тривали матчі 5-го туру української Суперліги з гандболу серед чоловічих команд сезону 2023/24.

«Карпати-ШВСМ» (Ужгород) – «СКА-ШВСМ» (Київ). Фото ФГУ

Ужгородські «Карпати-ШВСМ» разом з «Донбасом» (Донецька обл.), «СКА-ШВСМ» (Київ) та «СКА-Львів-КДЮСШ» свої матчі проводили в столиці України. Відповідно «Мотор» (Запоріжжя), «Одеса», «Ізмаїл» і «ХНУ – ДЮСШ-1» (Хмельницький) грали в Запоріжжі.

Команда Ростислава Ланевича 16 лютого зустрілася з претендентом на нагороди – «Донбасом». Грати на рівних нашим гандболістам не вдавалося. «Донбас» переважав «Карпати-ШВСМ» як у захисті, так і в нападі. Підопічні Івана Фучеджи зі стартових хвилин захопили лідерство й не відпускали його. За підсумками першого тайму рахунок був 8:21, а на момент фінальної сирени – 21:33.

Результативними кидками в складі закарпатського ГК відзначилися Артем Іванов (6 голів), Станіслав Кириленко (4), Максим Шурнюк (4), Артем Борсук (4), Денис Барутенко (2) та Михайло Данило (1).

У суботу, 17 лютого, нашим суперником був столичний «СКА-ШВСМ». Саме він вважався фаворитом поєдинку, однак «карпатівці» провели чудовий матч і зуміли вибороти непросту перемогу. Стартова 15-хвилинка проходила за доволі рівної гри, а ось ближче до перерви закарпатським гандболістам удалося вирватись уперед, створивши собі перевагу в 6 результативних кидків (15:9). У другому таймі «СКА-ШВСМ» додав і зумів наздогнати «Карпати-ШВСМ». Доля переможця визначалася на завершальних хвилинах зустрічі. Благо, наші гандболісти діяли впевнено і змогли втримати позитивний результат. Підсумковий рахунок поєдинку – 24:23.

Вагомий внесок у звитягу «Карпат-ШВСМ» зробили Артем Іванов (10 м’ячів), Максим Шурнюк (4), Станіслав Кириленко (3), Михайло Данило (3), Дмитро Гарбар (3) та Артем Борсук (1). Відзначимо також воротаря Едуарда Бойка, який здійснив чимало важливих сейвів.

У поєдинку з аутсайдером чемпіонату («СКА-Львів-КДЮСШ»), який відбувся 18 лютого, закарпатська команда розраховувала виключно на перемогу. Якщо на стартових хвилинах львів’янам ще вдавалося нав’язати нашим гандболістам боротьбу, то згодом «карпатівці» почали відриватися в рахунку, не даючи суперникам жодного шансу. Уже в першій половині гри перевага підопічних Ростислава Ланевича сягнула 6 м’ячів (16:10). Після перепочинку закарпатський ГК не зупинявся і збільшив свій відрив до 13 голів. Фінальний рахунок – 34:21.

Точних кидків за «Карпати-ШВСМ» завдавали: Артем Іванов (11), Артем Борсук (6), Владислав Моржуєв (4), Сергій Джурак (4), Михайло Данило (4), Артем Бессуднов (2), Василь Снігур (1), Дмитро Гарбар (1), Едуард Бойко (1).

В інших іграх 5-го туру були зафіксовані такі результати:

«Одеса» – «ХНУ – ДЮСШ-1» – 46:22,

«Мотор» – «Ізмаїл» – 46:23,

«СКА-ШВСМ» – «СКА-Львів-КДЮСШ» – 40:19,

«Ізмаїл» – «Одеса» – 31:37,

«СКА-Львів-КДЮСШ» – «Донбас» – 29:51,

«ХНУ – ДЮСШ-1» – «Мотор» – 19:48,

«Мотор» – «Одеса» – 44:28,

«Ізмаїл» – «ХНУ – ДЮСШ-1» – 33:27,

«Донбас» – «СКА-ШВСМ» – 23:22.

Дві звитяги дозволили ужгородській команді піднятися на 6-ту сходинку турнірної таблиці, випередивши «ХНУ – ДЮСШ-1».

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах