ko.net.ua

Закарпатські волейболісти пробилися до Фіналу чотирьох

Днями відбувся завершальний тур першого раунду Першої ліги України з волейболу серед чоловічих команд сезону 2023/24.

Закарпатські поціновувачі волейболу уважно стежили за ВК «УжНУ – збірна Закарпатської області», що претендував на потрапляння до четвірки кращих, яка через місяць розігруватиме комплект нагород. Для цього нашим спортсменам у 5-му турі необхідно було краще виступити, ніж їхні конкуренти. Колектив Михайла Скукіса був добре підготовлений до важливих матчів, правильно налаштовувався на кожен двобій і віддав усі сили задля позитивного результату. За свої старання вони отримали бажану перепустку до Фіналу чотирьох.

У рамках 5-го туру закарпатці провели дві гри, перша з яких відбулася 24 лютого. Суперником був столичний «НУФВСУ». Жодних проблем із командою з нижньої частини турнірної таблиці в наших спортсменів не виникло. Представники Срібної землі діяли ефективно і впевнено крокували до перемоги. Для здобуття важливих очок їм знадобилося всього три сети. У першому рахунок був 25:14, у другому – 25:17, а в третьому – 25:22.

У заключному матчі ВК «УжНУ – збірна Закарпатської області» зустрівся з одним із лідерів чемпіонату – ВК «НУБіП України» (Київ). Злагоджена гра нашої команди дозволила їй досягти переможного результату. Супернику було складно на рівних протидіяти закарпатцям. Київський колектив так і не зміг взяти жодного сету. Закарпатці здобули переконливу звитягу з рахунком 3:0 (25:18, 25:22, 25:19).

ВК «УжНУ – збірна Закарпатської області» на першому етапі чемпіонату набрав 18 очок і разом з ВК «Метеор-Інваспорт» (Київ), ВК «Датський текстиль» (Сокаль) та ВК «НУБіП України» (Київ) пробився до Фіналу чотирьох, який запланований на 23–24 березня. Одразу зауважимо, що в півфіналі представник Закарпаття зіграє з ВК «Метеор-Інваспорт». Сподіваємося, наша команда зуміє здобути нагороди третього за силою волейбольного дивізіону України.

Олег МИКИТА