41479
17:50 3.032024

 «Минай» здобув першу перемогу в сезоні

Спорт 1602

Відбулось це 2 березня на «Минай-Арені» в рамках 19-го туру УПЛ. Суперником команди Желько Любеновіча був харківський «Металіст 1925».

Після першої офіційної гри у 2024 році (проти «Дніпра-1», що завершилася внічию 1:1) закарпатська команда отримала схвальні відгуки й до матчу з «Металістом 1925» підходила в хорошому настрої. Суперник закарпатців також перебуває в нижній частині турнірної таблиці, тож це була лобова зустріч борців за «виживання». Обидва колективи налаштовувались на три очки, тож поєдинок обіцяв бути цікавим.

Якщо в першій половині першого тайму гольових нагод не виникало, то потім команди активізувалися й моменти почали з’являтися біля обох воріт. Чудову гру того дня демонстрував кіпер «Минаю» Олександр Кемкін, котрий зумів парирувати всі удари, що йшли в площину його воріт. Зокрема, до перерви 35-й номер відбив небезпечні «постріли» Моури Арі та Артема Габелка. А ось господарі поля зуміли витиснути з мінімуму максимум і на 31-й хв. повели в рахунку. Автором результативного удару з гострого кута став оборонець Сергій Корнійчук.

Друга 45-хвилинка вийшла багатшою на цікаві події. Вже в дебюті другого тайму гості змогли увігнати м’яч у сітку воріт, але тільки з положення поза грою, тож взяття воріт арбітр скасував. Також гравці «Металіста 1925» двічі влучали у каркас воріт. А на 59-й хв. підопічні Віктора Скрипника залишилися в меншості, оскільки Ростислав Русин протягом трьох хвилин отримав дві жовті картки, які перетворилися на червону. У складі «Минай» одним із найактивніших був Владислав Вакула. 99-й номер нашої команди мав щонайменше три моменти для взяття воріт. Спершу він міг відзначитися зі стандарту, але м’яч полетів мимо воріт. Потім його прицільний удар з лінії штрафного майданчику взяв Олег Мозіль. А на 66-й хв. Владислав вийшов віч-на-віч з воротарем, обіграв його, але поцілити у площину воріт з гострого кута вже не зумів.

Питання щодо переможця цього поєдинку остаточно було знято тільки на 91-й хв., коли після подачі з кутового захисник Євгеній Скиба головою спрямував м’яч у ворота. Далі фінальний свисток і закарпатська команда святкувала довгоочікувану першу перемогу в сезоні 2023/24. Колектив Желько Любеновіча набирає 10 пунктів і скорочує відставання від рятівної, 12-ї, позиції до п’яти очок.

Вже 7 березня «Минай» зіграє свій наступний поєдинок. На виїзді минайці зустрінуться із луганською «Зорею», для якої нинішній сезон складається не найкращим чином. Бронзовий призер УПЛ знаходиться у нижній половині турнірної таблиці.

«Минай» – «Металіст 1925» (Харків) – 2:0 (1:0)

Голи: Сергій Корнійчук 31, Євгеній Скиба 91.

«Минай»: Олександр Кемкін, Богдан Чуєв, Кирило Прокопчук, Дмитро Нємчанінов (Євгеній Скиба 46), Тарас Дмитрук, Сергій Корнійчук, Сергій Петько (Владислав Семотюк 64), Вадим Вітенчук, Владислав Вакула (Іван Матюшенко 76), Артур Ременяк (Єгор Гунічев 76), Денис Устименко (Кіріл Попов 76).

Головний тренер – Желько Любеновіч.

«Металіст 1925»: Олег Мозіль, Дмитро Капінус (Максим Жичиков 82), Моура Арі, Дмитро Юсов (Костянтин Бичек 68), Ігор Курило, Денис Гармаш (Овусу Фрімпонг 68), Вадим Червак (Ростислав Русин 46), Артем Габелок, Максим Імереков, Мар’ян Фарина, Владлен Юрченко (Бека Вачіберадзе 82).

Головний тренер – Віктор Скрипник.

Інші матчі 19-го туру:

«Полісся» (Житомир) – «ЛНЗ» (Черкаси) – 0:1,

«Динамо» (Київ) – «Чорноморець» (Одеса) – 1:0,

«Ворскла» (Полтава) – «Верес» (Рівне) – 2:1,

«Колос» (Ковалівка) – «Рух» (Львів) – 0:1,

«Оболонь» (Київ) – «Дніпро-1» – 0:1,

3 березня (неділя)

15:30. «Олександрія» – «Зоря» (Луганськ),

18:00. «Шахтар» (Донецьк) – «Кривбас» (Кривий Ріг).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах