ko.net.ua

Сьогодні «Минай» зустрінеться з донецьким «Шахтарем»

Четвертий «весняний» та 21-й у поточному сезоні матч УПЛ закарпатці проведуть на виїзді. Суперник у підопічних Желько Любеновіча більш як серйозний – чинний чемпіон «Шахтар». Стартовий свисток на «Арені Львів» пролунає у вівторок, 12 березня, о 18:00.

«Шахтар»

Навесні донеччани повернули «своє» місце у турнірній таблиці. Усі три матчі другої частини чемпіонату команда Маріно Пушича виграла з загальним рахунком – 11:4. А переможна серія «Шахтаря» триває вже 5 матчів й продовжується з 3 грудня. За цей період «гірники» здолали «Металіст 1925», «Верес» (обидва – 2:0), «Олександрію» (3:0), «Кривбас» (5:2) та «Колос» (3:2).

Наразі у «Шахтаря» 40 очок та 18 зіграних матчів. «Гірники» мають рівну кількість очок з другим «Кривбасом» та дві гри в запасі.

«Минай»

Після стартових двох матчів весни закарпатців називали головним відкриттям другої частини. Підопічні Любеновіча на виїзді відібрали очки у віце-чемпіона «Дніпра-1» (1:1) та вдома переграли «Металіст 1925» (2:0). Але продовжити свою безпрограшну серію минайцям у 20-му турі не вдалось. На виїзді закарпатці зазнали поразки – 0:2.

До гри проти донеччан «Минай» підходить без втрат. Тимур Кораблін через дискваліфікацію пропустив зустріч з харків’янами, а Сергій Петько вже «відпрацював» за перебір карток у грі проти луганців.

Історія зустрічей

«Минай» провів з «Шахтарем» шість зустрічей та нав’язав боротьбу двічі: у 2021-му, коли гра завершилась нічиєю (1:1) та у 2023-му, коли «гірники» лише завдяки помилці арбітра виграли матч з мінімальним рахунком. Тоді на «Минай-Арені» судді не помітили чистий гол Дмитра Нємчанінова, після удара якого м’яч залетів за лінію воріт рикошетом від поперечини. Ще чотири матчі завершились впевненими перемогами «Шахтаря» – 5:1, 4:0 та двічі по 4:1.

Для Желько Любеновіча та Маріно Пушича це буде перша тренерська зустріч, повідомляє офіційний сайт ФК «Минай».