ko.net.ua

«Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» на Берегівщині набирають оберти

На Закарпатті стартував загальнонаціональний президентський проєкт «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги». Це змагання серед учнів України під гаслом «Разом переможемо».

Його мета – об’єднати школярів у змагальних лігах, що сприятиме їхньому фізичному розвитку й популяризації серед них здорового способу життя та рухової активності.

На учнів очікує 5 захопливих етапів змагань на різних рівнях: шкільний, територіальний, районний, обласний та всеукраїнський. Щорічно ці змагання проводитимуть з вересня по червень. У сезоні 2023/2024 Всеукраїнські шкільні ліги змагання проводитимуть з п’яти видів спорту: баскетбол, волейбол, футзал, спортивне орієнтування та черліденг.

Головна мета проєкту – збільшити кількість школярів, які займаються спортом на постійній основі і ведуть здоровий спосіб життя.

У Берегівському районі теж не вщухають емоції і пристрасті ІІ етапу проєкту «Пліч-о-пліч».

13 березня у Косоньському ліцеї ім.Арань Яноша відбувся ІІ етап змагань з черліденгу та футзалу серед закладів освіти Косоньської територіальної громади: команда «Колос» Запсоньської гімназії, команда «Живчик» Шомівської гімназії, команда «Вогонь» Попівської гімназії та команда «Комета» Косоньського ліцею. Близько сто учнів з чотирьох навчальних закладів представляли здатність та рішучість до спорту. Команди змагалися завзято та відчайдушно, щоб здобути титул чемпіона громади.

Дівчата продемонстрували шалену енергію, вміння виконувати гімнастичні вправи і танцювальні рухи. За результатами змагань до ІІІ районного етапу “Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги” отримала команда «Вогонь». ІІ місце розділили команди «Колос» Запсоньської гімназії та «Комета» Косоньського ліцею. ІІІ місце – «Живчик» Шомівської гімназії.

Всі чотири футбольні команди проявили майстерність, фізичну підготовку та жагу до перемоги з футзалу.

За результатами змагань до ІІІ районного етапу “Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги” отримала команда «Комета» Косоньського ліцею, ІІ місце – «Живчик» Шомівської гімназії, ІІІ місце –«Колос» Запсоньської гімназії, ІV місце – «Вогонь» Попівської гімназії.

Мандрівку захоплюючим світом наймасштабніших учнівських змагань країни продовжать футзалісти Косоньського ліцею “Комета” та команда черліденгу Попівської гімназії «Вогонь».

Наталія ВАРОДІ, фото автора