41815
08:10 31.032024

Кубок України з гандболу: одна закарпатська команда крокує далі, а інша покидає турнір

Спорт 1583

29–30 березня відбулися ігри 1/4 фіналу Кубка України з гандболу серед чоловічих та жіночих команд сезону 2023/24.

Закарпаття було представлене клубом «Карпати» (Ужгород) в обох розіграшах Кубка. На жаль, подолати чвертьфінальний бар’єр вдалося тільки жінкам. Чоловічий колектив припинив боротьбу за престижний трофей.

Чоловічі змагання

Суперником ужгородських «Карпат-ШВСМ» в 1/4 фіналу був київський «СКА-ШВСМ». Команди добре відомі одна одній, оскільки виступають в одному дивізіоні й часто перетинаються на майданчику. Протистояння між цими колективами вийшли напруженими. Обидва ГК ставили перед собою завдання пройти далі й викладалися на максимум.

У першій зустрічі «карпатівці» продемонстрували хорошу гру й більшість часу лідирували в рахунку. На екваторі другого тайму перевага наших гандболістів досягала чотирьох м’ячів. Підопічні Ростислава Ланевича були близькими до звитяги, однак втримати переможний результат не змогли. Наприкінці матчу кияни додали й на останніх секундах вирвали вольову звитягу (27:28).

У матчі-відповіді, який також відбувся в ужгородському СК «Юність», наша команда намагалася взяти реванш, але зробити цього суперник не дозволив. Гості контролювали хід повторного матчу й вибороли ще одну перемогу. Підсумковий рахунок тієї гри – 21:23.

Таким чином саме «СКА-ШВСМ» пробився до Фіналу чотирьох Кубка України з гандболу серед чоловічих команд. Також там зіграє «Донбас» (Маріуполь), котрий в Ужгороді двічі здолав «ХНУ – ДЮСШ-1» (Хмельницький) (27:26; 34:29); «Одеса», яка в рідному краї подужала «Ізмаїл» (29:26; 33:21); і запорізький «Мотор», що напряму потрапив в 1/2 фіналу, як чинний володар трофею.

Жіночі змагання

Жіночий ГК «Карпати» (Ужгород) в 1/4 фіналу зустрічався з чемпіоном Вищої ліги – «Рівне-ДЮСШ 4». Обидві гри пройшли на майданчику суперниць. Жодних проблем у протистояннях з колективом нижчим за класом у закарпаток не було. Наші гандболістки за всіма показниками переважали господарок майданчику й двічі здобули розгромні перемоги. У першому матчі був зафіксований рахунок 32:48, а в другому – 26:51.

Також у Рівному зіграли й інші дві чвертьфінальні пари:

«Спартак-ШВСМ» (Київ) – «Дніпро-Кам`янське» – 29:18; 42:26,

«Реал-МОШВСМ-ЦОП» (Миколаїв) – «ДЮСШ №1-ХНУ» (Хмельницький) – 34:21; 28:22.

У Фіналі чотирьох Кубка України з гандболу серед жіночих команд до трьох тріумфаторів 1/4 фіналу доєднається львівська «Галичанка», котрій підкорився попередній розіграш цього турніру.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах