41869
14:19 3.042024

Чемпіонат Закарпаття з футболу 2024 стартує наступного тижня

Спорт 923

Про це досягли домовленості на спільному засіданні Закарпатської асоціації футболу та Ради президентів ФК Закарпаття з участю керівництва обласної влади.

Футбол краю продовжить розвиватися, але з урахуванням умов воєнного стану. Такий основний підсумок зібрання, у якому взяли участь керівництво Закарпатської асоціації футболу на чолі з Іваном Дураном та представники клубів під патронатом голови Ради президентів футбольних клубів Закарпаття Івана Матрунича.

На зустрічі був присутній голова Закарпатської військової адміністрації Віктор Микита і його заступник Ігор Шинкарюк. Вони дали чітко зрозуміти: влада підтримуватиме вид спорту № 1, адже якщо він розвивається понад 100 років, пережив Другу світову війну, то спроможний пережити й російське вторгнення. Тим паче, що молоді в нинішніх умовах як ніколи потрібно займатися спортом, а ворогові показати: Україна незламна.

Водночас присутні чітко розуміли, що змагання будуть проводити лише з урахуванням нинішніх реалій. А запорукою ефективному механізму взаємодії, беручи до уваги й проблеми мобілізації, узяли напрацювання під час першого турніру в році – Зимової першості Закарпаття.

Що ж до безпосередньо системи чемпіонату / першості області, то в них братимуть участь по 7–8 команд. Власне вже по 7 є, а ще декілька під питаннями. Отож календар змагань буде оприлюднено після остаточної реєстрації колективів. Дозволяється заявити 25 дорослих футболістів та 30 юнаків до складів дублерів. Старт баталій – 14 квітня. Після першого кола команди зіграють матчі Кубка Закарпаття з фіналом на День незалежності. У вересні відновлять поєдинки другого кола. На них обов’язково повинні бути лікар, представник поліції та відеозйомка.

На пропозицію члена виконкому ЗАФ Степана Селменського підтримано ініціативу: після ігор представник клубу (президент, тренер або капітан команди) на прохання працівників асоціації, які готують матеріали до обласних ЗМІ, повинні давати післяматчеві інтерв’ю. За відмову – штраф.

Глядачі можуть відвідувати стадіони лише за наявності поблизу бомбосховища з відповідними дозвільними документами на перебування в таких укриттях під час повітряних тривог.

Було обговорено ряд організаційних, фінансових та інших питань, спрямованих на поліпшення проведення найближчих головних обласних турнірів, повідомляє ЗАФ.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах