ko.net.ua

Закарпатські ватерполісти йдуть шостими

Нещодавно у Кам’янському відбулися матчі 3-го туру української Суперліги з водного поло серед чоловічих команд сезону 2023/24.

«Збірна Закарпатської області – УжНУ» – ШВСМ «ВК Маріуполь». Фото ФВПУ

«Збірна Закарпатської області – УжНУ» провела чотири гри, в яких зуміла вибороти дві перемоги. Результати могли бути й кращим, оскільки в одному з протистоянь ми претендували на звитягу, однак поступилися в один м’яч.

У стартовому поєдинку туру наша команда розгромила збірну Києва. Закарпатці демонстрували якісну гру й контролювали хід матчу. Здобувши звитяги в кожному з періодів, представники Срібної землі святкували перемогу з рахунком 16:1. Потім був конкурентний матч із збірною Харківської області. Обидва колективи показали велике бажання перемогти й віддавали всі сили. За підсумками напруженої і безкомпромісної боротьби закарпатці тріумфували – 11:10 (3:4, 2:0, 3:3, 3:3).

У грі з НТУ-ХПІ Харків наші ватерполісти не змогли показати свої найкращі якості й зазнали поразки. Харків’яни потужно зіграли у другій половині зустрічі, здобувши для себе необхідний результат. Підсумковий рахунок того матчу – 11:16 (4:6, 3:1, 3:5, 1:4). Підопічні Володимира Гавриленка прагнули на позитивній ноті завершити цей тур і наостанок перемогти ШВСМ «ВК Маріуполь». У басейні було доволі рівне суперництво і доля переможця визначалася на завершальних хвилинах протистояння. На жаль, фортуна того дня була на боці маріупольців. Закарпатська команда зазнала прикрої поразки з рахунком 10:11 (2:3, 1:2, 3:2, 4:4).

Завдяки двом здобутим перемогам наш колектив піднявся на шосте місце турнірної таблиці (в активі закарпатських ватерполістів 10 очок). Беззаперечним лідером є львівське «Динамо», котре йде без втрат (30 пунктів). 2–3 місця ділять НТУ-ХПІ Харків та ШВСМ «ВК Маріуполь», які набрали по 21 очко.

Олег МИКИТА