41885
15:56 5.042024

ФК «Хуст» здобув третю перемогу поспіль

Спорт 1940

Колектив Володимира Циткіна успішно стартував у весняній частині сезону 2023/24 і вже вибрався із зони вильоту Першої ліги України з футболу.

5 квітня у рамках 3-го туру групи «Вибування» хустяни на виїзді протистояли «Чернігову-ШВСМ». Для того, аби зберегти прописку в Перші лізі, закарпатській команді необхідно набирати якомога більше очок. У далекий виїзд наші футболісти вирушали за перемогою і вони її в підсумку досягти.

У стартовій 45-хвилинці на перший план вийшла боротьба. Команди більше сперечалися за м’яч, ніж створювали небезпечні моменти. Єдиний епізод, який вартує уваги, відбувся на 41-й хв., коли Іван Станкович із близької відстані пробив повз ворота. Відповідно після першого тайму на табло були нулі.

Хід зустрічі змінився на 57-й хв., коли «Хуст» зумів провести гольову атаку. Владислав Чабан виконав навісну передачу на Володимира Шевчука, який ударом головою переправив м’яч у ворота. Далі було кілька намагань господарів відновити паритет, але успіхом вони не увінчалися. А на 82-й хв закарпатська команда подвоїла свою перевагу. Володимир Шевчук завдав потужного дальнього удару, що перед собою відбив голкіпер; першим на добиванні опинився Владислав Гарнага, який і став автором другого забитого м’яча.

Наприкінці зустрічі підопічні Володимира Циткіна змогли й утретє увігнати м’яч у сітку воріт, однак взяття воріт було скасоване через офсайд. «Чернігів-ШВСМ» відзначитися так і не зумів. А на наприкінці матчу ще й «здобув» два вилучення, тож «Хуст» втримував переможний результат, граючи в більшості.

Ця виїзна перемога стала третьою поспіль для закарпатської команди. «Хуст» набирає 20 очок і піднімається одразу на п’яту сходинку турнірної таблиці. Наступним суперником буде кременчуцький «Кремінь», що йде передостаннім (16 пунктів).

«Чернігів-ШВСМ» – «Хуст» – 0:2 (0:0)

Голи: Володимир Шевчук 57, Владислав Гарнага 82.

«Чернігів-ШВСМ»: Денис Герасименко, Максим Шумило (Владислав Школьний 81), Едуард Галстян, Даниїл Хондак, Олег Осипенко, Артур Бибік, Дмитро Мироненко (Данііл Вольський 81), В’ячеслав Койдан (Кирило Кривобороденко 56), Віталій Ментей, Джіліндо Безгубченко (Дмитро Сахно 56), Павло Федосов.

Головний тренер – Валерій Чорний.

«Хуст»: Ігор Левченко, Богдан Павлич (Даніел Баник 71), Микола Сираш, Денис Червінський, Назар Приходько (Дмитро Диянчук 88), Володимир Шевчук, Сергій Новіков, Костянтин Колчін, Іван Станкович (Василь Василинець 71), Денис Курилець (Владислав Чабан 46), Владислав Борисенко (Владислав Гарнага 59).

Головний тренер – Володимир Циткін.

Інші поєдинки 3-го туру:

«Кремінь» (Кременчук) – Буковина» (Чернівці) – 0:0,

6 квітня (субота)

12:30. «Діназ» (Вишгород) – «Поділля» (Хмельницький),

13:30. «Гірник-Спорт» (Горішні Плавні) – «Металіст» (Харків),

7 квітня (неділя)

13:30. «Металург» (Запоріжжя) – «Нива» (Тернопіль).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах