41929
10:54 9.042024

У результативному протистоянні минайці зазнали поразки

Спорт 1646

У понеділок, 8 квітня, на «Минай-Арені» відбувся поєдинок 23-го туру УПЛ, у якому «Минай» приймав житомирське «Полісся».

Провести матч за стандартним сценарієм (з однією перервою на 15 хв.) не вдалося. На екваторі першого тайму гру призупиняли через повітряну тривогу. Попри це команди показали яскравий футбол із п’ятьма забитими м’ячами. Спочатку було домінування однієї команди, а згодом спроба камбеку від іншої.

Перша половина протистояння проходила за сценарієм житомирян. Колектив Желько Любеновіча не зміг створити жодного гольового шансу і дозволив гостям провести дві результативні атаки. На 9-й хв. венесуельський нападник Луіфер головою замкнув верхову передачу Артема Козака. А на 23-й хв. 9-й номер «Полісся» оформив дубль, завдавши результативного удару з центру штрафного майданчика (0:2). Перед перервою цей футболіст міг зробити хет-трик, але не реалізував вихід віч-на-віч із воротарем (Олександр Кемкін зупинив небезпечний удар). Також нагоди для взяття воріт мали Артем Козак, Борис Крушинський та Еміль Мустафаєв. Останнього підвела влучність, а удари двох перших парирував голкіпер.

Після перерви домінування житомирян продовжилося і на 59-й хв. вони забили третій гол. Автором результативного удару з меж карної зони став Еміль Мустафаєв.

Переломний момент відбувся на 65-й хв., коли «Минай» зусиллями Дениса Устименка відквитав перший м’яч. Потім один із лідерів «Полісся» (Пилип Будківський), намагаючись відзначитися ударом головою з близької відстані, отримав травму. Олександр Кемкін у цьому епізоді свою команду врятував, а ось форвард залишив гостей у меншості (права на заміну вже не залишилося). Граючи в більшості, закарпатці мали хороші моменти для взяття воріт. На 78-й хв. потужний дальній удар Владислава Вакули відбив Олег Кудрик, а на 85-й хв. Владислав Семотюк завдавав ефектного, але неточного удару через себе. А за три хвилини до завершення основного часу зустрічі минайці скоротили відставання до мінімуму (2:3): Владислав Вакула зі стандарту виконав точну навісну передачу на Дениса Устименка, котрий головою спрямував м’яч у ворота. Вже в компенсований арбітром час закарпатці могли отримати право на пробиття пенальті, але арбітр не побачив порушення правил у боротьбі Василя Кравця та Владислава Семотюка.

У підсумку закарпатський ФК зазнав поразки (2:3). Але те, як команда боролася у заключній третині гри, вартує похвали. Попереду в колективу Желько Любеновіча важливий вояж до Києва, де на нього очікує гра з місцевою «Оболонню». «Пивовари» теж ведуть боротьбу за збереження прописки в УПЛ, тож це буде лобова гра за «6 очок».

Зазначимо, що «Минай» продовжує перебувати на останній, 16-й, сходинці турнірної таблиці, маючи у своєму активі 14 залікових балів. Відставання від зони «стикових матчів» становить чотири пункти.

«Минай» – «Полісся» (Житомир) – 2:3 (0:2)

Голи: Денис Устименко 65, 87 – Луіфер 9, 23, Еміль Мустафаєв 59.

«Минай»: Олександр Кемкін, Дмитро Нємчанінов, Євгеній Скиба, Богдан Чуєв (Дмитро Піддубний 51), Ярослав Кисіль (Тарас Дмитрук 80), Сергій Корнійчук (Артур Ременяк 46), Вадим Вітенчук, Сергій Петько (Владислав Семотюк 68), Тимур Кораблін, Денис Устименко, Єгор Гунічев (Владислав Вакула 46).

Головний тренер – Желько Любеновіч.

«Полісся»: Олег Кудрик, Артем Смоляков, Василь Кравець, Сергій Чоботенко, Борис Крушинський (В’ячеслав Танковський 53), Коста Таллес (Василь Грицук 60), Еміль Мустафаєв, Артем Козак, Олександр Назаренко (Іван Петряк 64), Луіфер (Пилип Будківський 60), Тейлор (Богдан Михайліченко 64).

Головний тренер – Сергій Шищенко.

Інші матчі 23-го туру:

«Верес» (Рівне) – «Оболонь» (Київ) – 3:0,

«Чорноморець» (Одеса) – «Олександрія» – 3:2,

«Колос» (Ковалівка) – «Металіст 1925» (Харків) – 1:1,

«Шахтар» (Донецьк) – «Рух» (Львів) – 3:1,

«Динамо» (Київ) – «ЛНЗ» (Черкаси) – 1:1,

«Кривбас» (Кривий Ріг) – «Ворскла» (Полтава) – 1:1,

9 квітня (вівторок)

13:00. «Дніпро-1» – «Зоря» (Луганськ).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах