41981
20:11 13.042024

«Минай» не втримав переможний результат у протистоянні з «Оболонню»

Спорт 1448

У рамках 24-го туру УПЛ закарпатська команда могла здобути свою третю перемогу в сезоні, але київська «Оболонь» на рідному полі зуміла відігратися.

Протистояння команд, які ведуть боротьбу за збереження прописки в українській Прем’єр-лізі, вийшло доволі цікавим. Гравці віддавалися на повну й боролися за м’яч на кожному клаптику поля. Не завжди вдавалося відбирати круглого за правилами і футболістам доводилося порушувати правила. Через це арбітр показав вісім жовтих карток і дві червоні. Були призначені небезпечні штрафні удари, після яких біля воріт часто виникали гострі епізоди.

На 9-й хв. гри минайці «розрізали» оборону суперника й вивели Дениса Устименка віч-на-віч з воротарем. Олександр Рибка, вийшовши за межі штрафного майданчика, грубо сфолив проти нападника й був вилучений. Із перспективного стандарту Тимур Кораблін поцілив у поперечину. Було в гостей також влучання у стійку. Зробив це Дмитро Піддубний, який наприкінці першого тайму намагався головою результативно замкнути подачу Владислава Вакули. Хороший момент для взяття воріт мав також Євгеній Скиба, але з перспективної позиції захисник головою пробив вище воріт. Ще двічі воротам «Оболоні» дальніми ударами загрожував Владислав Вакула, проте Назарій Федорівський з «пострілами» 99-го номера впорався. Щодо господарів поля, то до перерви вони тільки одного разу по-справжньому потурбували Олександра Кемкіна. Проте кіпер «Минаю» удар Руслана Черненка зі стандарту зміг зупинити.

На початку другого тайму «Минай» нарешті забив. У штрафному майданчику «Оболоні» була  боротьба, в якій Олександр Осман не за правилами зіграв проти Сергія Петька і арбітр вказав на «позначку». Денис Устименко переграти Назарія Федорівського з першої спроби не зумів. Як виявилося, кіпер київської команди зарано покинув воротарську лінію і 11-метровий удар довелося перебивати. З другої спроби Денис таки відзначився і минайці повели в рахунку. Гості були попереду всього п’ять хвилин. Вже на 63-й хв. Владислав Приймак головою результативно замкнув навісну передачу Максима Грисьо й рахунок знову став нічийним (1:1). А ще через три хвилин склади команд зрівнялися (10х10), адже Сергій Корнійчук був вилучений за дві жовті картки.

Кінцівка зустрічі була за «пивоварами», які щонайменше тричі могли виходити вперед. Однак кіпер закарпатської команди зумів відбити прицільний удар з розвороту Ігоря Краснопіра, «гармату» Руслана Черненка та «постірл» Тараса Мороза. 

У підсумку була зафіксована бойова нічия 1:1, яка більше на користь суперників, аніж самих учасників поєдинку, оскільки в матчах з прямими конкурентами за «виживання» необхідно набирати максимум очок. У підопічних Желько Любеновіча тепер 15 пунктів, що на чотири менше, ніж у «Вереса» та «Оболоні», котрі йдуть у зоні стикових матчів.

У середу, 17 квітня, «Минай» зіграє перенесену гру 16-го туру проти київського «Динамо». Номінально домашній матч для закарпатців пройде в Києві на стадіоні «Динамо» ім. В. Лобановського.

«Оболонь» (Київ) – «Минай» – 1:1 (0:0)

Голи: Владислав Приймак 63 – Денис Устименко 58 (пен.).

«Оболонь»: Олександр Рибка, Олександр Осман, Валерій Дубко, Владислав Приймак, Максим Грисьо (Павло Лук‘янчук 74), Євген Запорожець (Назарій Федорівський 15), Руслан Черненко, Віталій Груша (Сергій Суханов 74), Олег Слободян (Тарас Мороз 46), Дмитро Нагієв (Єгор Прокопенко 58), Ігор Краснопір.

Головний тренер – Валерій Іващенко.

«Минай»: Олександр Кемкін, Євгеній Скиба, Дмитро Піддубний, Сергій Корнійчук, Ярослав Кисіль (Тарас Дмитрук 46), Артур Ременяк (Вадим Вітенчук 46), Сергій Петько, Владислав Семотюк (Іван Демиденко 79), Тимур Кораблін (Іван Матюшенко 46), Денис Устименко (Павло Тищук 90), Владислав Вакула.

Головний тренер – Желько Любеновіч.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах