42028
12:03 18.042024

У протистоянні з «Динамо» закарпатці зазнали поразки 

Спорт 1137

17 квітня на київському стадіоні «Динамо» ім. В. Лобановського відбувся перенесений поєдинок 16-го туру УПЛ між закарпатським «Минаєм» та столичним «Динамо».

За заздалегідь сформованим календарем ця гра мала відбутися ще 3 грудня 2023 року. Тоді команди провели розминку; в роздягальні отримали кінцеві настанови на гру; вийшли на поле, де відбулись усі необхідні процедури; розіграли м’яч із центру поля; зіграли 1 хв. і 4 сек. й знову покинули поле. Причиною зупинки матчу стала повітряна тривога, яка в той час була по всій території України. Пауза виявилася досить довгою і можливості поновити гру того дня вже не було, оскільки на стадіоні у с. Минай відсутнє освітлення поля й була ймовірність, що матч дограватимуть у темряві. Через це офіційними особами поєдинку було прийнято рішення перенести матч.

І ось зараз, у середині квітня, команди нарешті дограли цей поєдинок. За згодою сторін, домашня гра для минайців відбулася не на Закарпатті, а в Києві, на полі суперника.

Перша половина поєдинку пройшла за тотальної переваги «динамівців». Підопічні Олександра Шовковського взяли м’яч під свій контроль і постійно тиснули на ворота минайців. Вже на 5-й хв. зустрічі суперник повів у рахунку (після якісної передачі Владислава Ваната відзначився Віталій Буяльський). Через десять хвилин автор результативної передачі міг відзначитися сам, однак його удар з гострого кута Олександр Бандура парирував. На 20-й та 26-й хв. моменти для взяття воріт виникали в Назара Волошина, проте 9-й номер спочатку пробив поруч зі стійкою, а згодом його удар відбив голкіпер. А на 29-й хв. відбулася друга результативна атака «Динамо», коли після прострілу Андрія Ярмоленка Дмитро Нємчанінов зрізав м’яч у власні ворота (0:2).

У перерві Желько Любеновіч знайшов правильні слова для своїх футболістів і в другому таймі «Минай» виглядав значно краще. Одразу на 48-й хв. номінальні господарі скоротили відставання до мінімуму. Владислав Вакула віддав передачу на Тимура Корабліна, який точним ударом у дотик з 15 м спрямував м’яч у ворота (1:2). За такого рахунку в закарпатців виникли ще три небезпечні моменти, однак скористатися ними наші футболісти не змогли. «Пострілу» Вадима Вітенчука забракло точності, а прицільні удари Владислава Семотюка і Дениса Устименка парирував Георгій Бущан. Паралельно виникали загрози й біля наших воріт, однак удари Миколи Шапаренка здалеку та Дениса Попова головою зблизька вийшли неточними. А Владислав Ванат в одному з епізодів поцілив у стійку. 

А ось на 86-й хв. «Динамо» «закрило гру», забивши втретє. Цього разу відзначився Назар Волошин, який зумів на дальній стійці замкнути прострільну передачу Владислава Дубінчака (1:3).

Турнірна ситуація для «Минаю» залишається незмінною. Із 15-ма очками в активі закарпатці займають останню сходинку турнірної таблиці. Наступний поєдинок підопічні Желько Любеновіча зіграють 22 квітня вдома проти львівського «Руху».

«Минай» – «Динамо» (Київ) – 1:3 (0:2)

Голи: Тимур Кораблін 48 – Віталій Буяльський 5, Дмитро Нємчанінов 29 (а.г.), Назар Волошин 86.

«Минай»: Олександр Бандура, Дмитро Нємчанінов, Євгеній Скиба, Тарас Дмитрук, Ярослав Кисіль, Вадим Вітенчук (Владислав Семотюк 66), Сергій Петько, Тимур Кораблін (Єгор Гунічев 87), Іван Демиденко (Денис Устименко 46), Кіріл Попов (Артур Ременяк 46), Владислав Вакула (Сергій Корнійчук 89).

Головний тренер – Желько Любеновіч.

«Динамо»: Георгій Бущан, Денис Попов, Андрій Ярмоленко (Самба Діалло 61), Назар Волошин, Владислав Ванат (Матвій Пономаренко 89), Олександр Андрієвський, Владислав Кабаєв (Микола Шапаренко 46), Олександр Тимчик, Максим Дячук, Віталій Буяльський (Володимир Шепелєв 61), Владислав Дубінчак.

Головний тренер – Олександр Шовковський.

Олег МИКИТА

Фото ФК «Динамо» (Київ)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті відкрили меморіальну дошку на честь полеглого Героя Руслана Гребенюка
17:15
«Земля радіє сонцю»: у ПАДІЮНі відбулося свято весни
17:00
В Ужгороді віддали шану загиблому захиснику – солдату, стрільцю-помічнику гранатометника Івану Бенці
16:47
Віцепрезидент АсМАП про затримання та мобілізацію водіїв вантажівок: працюємо над вирішенням питання з ОВА
16:35
У Малому Березному сталася автотроща
16:11
Пенсійники Закарпаття підсумували роботу за перший квартал поточного року
16:00
На Хустщині мешканець селища викинув тушки тварин
15:41
В Ужгороді провели традиційний шаховий турнір
15:29
Поліція Міжгір’я завершила розслідування за фактом убивства собаки у Пилипці: обвинувачений постане перед судом
15:18
Мільйон гривень збитків бюджету: за матеріалами Бюро економічної безпеки на Закарпатті судитимуть підприємця
15:08
Всі новини